takana reilut 1500 kmAamulla herättiin jo kuuden jälkeen tai no joo, minä kyllä jo viideltä. Aivan hiton kylmä...
Blois´n Moulin-leiriytymisalueella ei ollut sähköpaikkoja ja auton lämmityslaite oli jostain syystä yöllä sammunut. Vaikka jäätävän kylmä oli, en raaskinut kuljetushenkilöä herättää tsekkaamaan mikä lie on ongelman nimi. Kävin peittelemässä Hipun ja kömmin takaisin peiton alle. Jossain vaiheessa sitten Eskokin havahtui hoksaamaan että nenän pää on kohmeessa ja pomppasi tutkimaan tilannetta..
ja niinpä niin autossa lämmintä enää +11°.  Lämmitys saatiin takaisin päälle ja koska jo hereillä pompittiin, niin päätettiin lähteä samoin tein aamulenkille..Voi hyvänen aika - eikä ole todellista, ulkomittari näytti +1° ja autojen ikkunat jäässä. Tiedän etten toivonut helteitä, mutta onhan tämä nyt jo sentään jokseenkin kohtuutonta.

Aamupalan jälkeen lyhyt ajokierros vanhassa kaupungissa ja ikkunan läpi sain napsittua jopa muutamia kuvia .. jotka ei nyt jostain syystä kuitenkaan latautuneet koneelle. Mutta lisään sitten myöhemmin.
Blois´n vanhakaupunki on aivan mielettömän upea linnoineen ja talot toinen toistaan vaikuttavampia, en muista noin kaunista kaupunkia aiemmin nähneeni edes kuvissa.

Liikennettä moottoritiellä kohti Bordeaux´a oli ihmeen vähän ja matka taittui leppoisasti.
Pikku hiljaa lämpötilakin alkoi nousta ja lopulta, kun neljän tunnin ajelun jälkeen pidettiin kahvittelu- ja Hipun ulkoilutauko, asteita olikin jo +12° ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.
Taukoon saatiinkin kulutettua toista tuntia aikaa, kun kierreltiin pysähdyspaikan puistoa ja nautittiin auringon lämmöstä.


Bordeaux`ssakin piti poiketa, mutta kello alkoi uhkaavasti lähennellä iltapäiväruuhkaa joten katsottiin paremmaksi jättää tuonkin kaupungin nähtävyydet seuraavaan kertaan.. heh
Edelleen niitä peltoja on kyllä nähty, lehmiä ja hevosia eikä maisemat vielä toistaiseksi kyllästytä. Ja myös haukkoja on nähty, niitäkin on paljon :)


Illansuussa viidensadan kilometrin ajelun päätteeksi saavuttiin Biscarrosse´n joka oli päätetty olevan seuraava etappi. Tämä on pienehkö kylä jossain Atlantin rannikolla. Kesäisin tärkeä ja kaunis turistikohde, mutta nyt täällä on huvilat tyhjillään ja leirintäalueella nököttää  kokonaista viisi asuntoautoa. Ulkoilureittejä on runsaasti, pitkät hiekkarannat ja pienvenesatama hienoine paatteineen. Hyvä levähdyspaikka kertakaikkiaan!
Myöhemmin illalla alkoi sataa ja ukkostaa, oli mageeta nukkua ”makkarin” kattoikkuna  pimentämättä ja katsella salamia. Aamulla +6, pikainen lenkki, aamupala ja kohti Espanjaa.

Kommentit