Seikkailu alkaa ..Jonkinasteisten alkuvaikeuksien jälkeen Atibox FH MM´16  kisasuunnitelmat pääsivät vihdoin kunnolla vauhtiin ja  viimein Suomen ja SBY:n edustusjoukkueen ainukaiset edustajat Hippu ja Sirpa sekä lippumies Esko olivat valmiina kohti tulevia seikkailuja.


Osallistumisesta kisaan olin alkanut haaveilemaan jo viime vuoden puolella. Koekausi oli mennyt hyvin joten usko Hipun osaamiseen oli vahva. Harmitti kyllä se, että kisa käydään niin kaukana, sillä FH-kisat järjestetään tänä vuonna Espanjassa 12-13.11 Ejea de Los Caballeros –nimisessä paikassa lähellä Zaragozaa.  Paitsi, että kohde on kaukana myös pellot ja säätila on aivan omaa luokkaansa. Paikallista säätä seuratessa alkoi tukka nousta pystyyn..näytti ettei kelit ala viilentyä lainkaan vaan huitelivat välillä alle ja välillä päälle kahdenkymmenen. Lähde nyt sitten koiran kanssa täältä pohjoisen pakkasista Espanjan helteisiin jälkikokeeseen, onk mittä järkkee…?

No mutta suunnitelmat eteni ja lähtöhetki koitti.  Päätimme, kun seikkailuun lähdetään tehdään se sitten viimesen päälle ja mtkaan lähdetään meidän rakkaalla asuntoautolla, ensin laivalla Helsingistä Travemündeen ja siitä etiäpäin Saksaa-Belgia-Ranska-Espanja. Kilometrejä suuntaansa noin kaksituhatta -ei paha, kun reilusti varaa aikaa matkan tekoon.
Pari päivää kului autoa huollettaessa ja pakatessa yrittäen huomioida kaikki mahdolliset asiat mitä eteen voi tupsahtaa..ja varmasti jotain yllätyksiä edessä tulee olemaan.

3.11 startattiin ja ensimmäinen huolenaihe oli Etelä-Suomeen tunkenut lumimyräkän uhka, autossa kun on Saksan sääntöjenmukaisesti kesärenkaat alla. Onneksi myräkkä oli ennakoitua vaatimattomampi ja varovasti hiihtelemällä päästiin hyvissä ajoin Vuosaaren satamaan ja ensimmäisten joukossa siellä sitten oltiinkin ja odotella saatiin, mutta hei ilman ongelmia so far. Viimeiset hippu pisutukset vielä ja eikun tramppia pitkin laivaan.


Meillä on kiva hytti ikkunalla ja Hipulla oma peti niin mikäs olla, kotoisalta tuntui ja kaitpa tuleva kolmenkymmenen tunnin risteilyaika remontissa olevalla rahtipaatilla saadaan kulumaan. Laivalla ei meidän lisäksi tainnut olla kuin viitisenkymmentä. 
Hieman mietitytti miten hipun vessahommat luontuu, muttei mitään ongelmaa fiksulle koiralle tuottanut hiffata ideaa ”lenkkeillä” kannella  hetki edestakaisin  tai mikä oli tuon neliön hiekkalaatikon käyttötarkoitus. Omituista vain ettei kaverikoirien (niitä on matkassa monta) ihmiset tajua miksi laatikon luona on lapio tai kakkapusseja …argh


Nyt ollaan matkattu jo 26 tuntia jee, vielä kerran syömään ja kohta pakataan kimpsut kasaan.
Matka on taittunut lopulta ihmeen nopeasti. Mitään aktiviteettejahan laivalla ei ollut lukuun ottamatta saunaa ja kuntosalia ja niihinkään ei osallistuttu. Sitäkin enemmän oli ruokailuja joten nälkä ei päässyt vaivaamaan ei meitä eikä Hippua, jolle salakuljetin taskussa ravintolan herkkuja.
Kello 23 päästään ulos laivasta ja aikomus ajaa Hampuriin ja leiriytyä sinne yöksi...

Ensimmäinen yö Hampurissa takana. Meinasi käydä huonosti, kun suunniteltu ”leirintäalue” oli täynnä ja osa karavaanareita oli majoittuneena jo kadun varrellekin.
Meillä on hyvät oppaat ja kartat matkassa, joten löydettiin reilun kymmenen kilometrin päästä toinen paikka joka mainosti tilaa sadalle karavaanarille. Ei kun pilkkopimeässä suunnistamaan kyseiseen paikkaan ja sieltähän löytyi yksi vapaa paikka.
Kyllä nousee Suomen leirintäalueiden tasoarvostus potenssiin sata, jos täkäläiset leirit on  tätä luokkaa kuin mitä nämä kaksi näyttävät olevan. Aidattu alue mistä paikka saatiin sijaitsi junaradan vierellä, alueella joka suurin piirtein muistutti teollisuusaluetta. Pilkko pimeän kadun varrella pilkko pimeä alue.. spookia.

Sataa + 5°, aamiainen mäkkärillä ja nyt matka jatkuu kohti Aachenia.. 485km....

Ou jee, nyt perillä Aachenissa. Laskettiin, että hyvissä ajoin neljän pintaan oltaisiin, mutta lähemmäs kymmenen tuntia kului matkaan, kiitos massiivisten tietöiden taas ilta koitti ja pimeä ehti :/  
Iloinen yllätys on kuitenkin tämä Aachenin leirintäalue. Tää on hieno, siisti ja täällä on elämää. 
Hipun iltalenkki suunnattiin keskustaan ja löydettiin ihastuttava kauppa leipomoineen. Tuoreita sämpylöitä, juustoja ja viiniä kynttilän valossa, siitä on tämä loppuilta tehty :)


Kommentit