uusi viikko alkaa...

"Tiineys 9-10 viikkoa: Synnytys yleensä käynnistyy tällä viikolla. Narttukoiran tiineys kestää 9 viikkoa (63 vrk) +/- 5 vrk. Synnytysajankohta vaihtelee yksilöittäin ja siihen luonnollisesti vaikuttaa myös astutuskertojen lukumäärä. Mikäli uros on astunut nartun useampana päivänä, voi synnytyksen ajankohta vaihdella tätäkin enemmän". 

  Viimeistä viikkoa tässä kait aloitellaan. Ihan varmoja päiviä on vaikea arvioida, koska Hippu astutettiin kolmesti,  jos kuitenkin lasketaan keskiarvo ja astutus keskimmäisestä kerrasta, olisi tänään 57. vuorokausi menossa. 
Oikeastiko  pitäisi tyynesti suhtautua tuohon tiineyskalenterin +/- 5vrk  - voi APUA...

Oltiin aikeissa lähteä vielä sienimetsälle, mutta päädyttiin kuitenkin ihan varmuuden vuoksi normi remmilenkille. Siitä meinasikin tulla ikimuistoinen, kiitos taas yhden sortin vapaana kirmaavan Malinoisin, joka kas kummaa aina on omistajan hallinassa, mutta taas ei ollutkaan ... kele. Olisihan ollut jo kohtalon ivaa, jos viikko astutuksen jälkeen käy mali päälle ja viikko ennen synnytystä toinen samanmoinen : /. 

Lisa ja Homer ottivat ensimmäisen kosketuksen tähän herraan (ei siis tapellen vaan hienostuneesti nuuskien).Hippu ei kuitenkaan ole yhtä sosiaalinen ja kun koira lähestyi meitä  ilmoitin hillitysti karjaisten, että tännehän ei ole asiaa. Johan tuo tajusi siirtyä takavasemmalle ja omistajansa sai pyydystettyä sen narun päähän. Roturasisti en halua olla, mutta nämä ikävät kohtaamiset tämän Hipun raskauden aikana ovat olleet juuri malinoisien kanssa.. ensimmäisestä on vieläkin karvattomat hampaanjäljet hipun päässä muistona :(  Kun rodussa on hienosti palveluskoirakokeissa menestyneitä edustajia, niiden "vähemmän osaavissa käsissä" olevienkin kuvitellaan toimivan nappia painamalla..  ARGH

"Kenneli" on tänään laitettu kuntoon, lakanoita ja pyyhkeitä pesty sekä Lisan viimekerrasta jääneitä varusteita käyty läpi... joitain hankintoja pitänee vielä tehdä.

Lämpöä Hipulla 37,6 ulkona aurinkoista ja + 17 :)
Ihana syysilma tehdä pihatöitä...


Kommentit