toinen päivä

Hippusten yö oli hieman rauhaton. Hipulla oli ilmeisesti jälkipolttoja eikä se oikein pystynyt rentoutumaan, saatika sitten nukkumaan :/ Maitobaari oli kyllä avoinna, kun sinne asiakkaita kömpi joten ei ollut huolta etteikö vauvat tulisi hoidettua. Nyt on rauhallista ja äippä nukkuu pitkin pituuttaan syvässä unessa hippuset kainalossa  :)

tyttö-hippunen

Kunhan tämä ensimmäinen viikko on saatu menemään niin jospa omakin huoli hipun ja pentujen hyvinvoinnista helpottaisi. Ehkä tulee turhiakin stressattua, mutta oli se maanantai sellainen painajaispäivä ettei siitä ihan heti tokene. Monta onnenkantamoista kuitenkin maanantaissa oli.

Synnytys alkoi niin hienosti ja hippu osasi hoitaa esikoistaan. Toisen pennun kohdalla istukka oli jossain vaiheessa irronnut, sikiöpussi mustanpuhuva ja pentu oli niin kuollut kuin vain voi olla :( 
Hipun vuoto jatkui tummana mönjänä, onneksi oli aamu ja sain heti yhteyden omalääkäri Johannaan ja päästiin hoitoon. Ultrassa näkyi, että kaksi pentua olisi vielä olemassa, mutta toisen sydänäänet kovin heikot joten päätettiin heti leikata. Hipulle alkulääkitys ja minulle passitus kotiin hermokahville ja katsomaan miten mieheni on pärjännyt esikois-hippusen kanssa ja hyvinhän kaikki oli kotona. 

Tunnin kuluttua soi puhelin ja saimme lähteä hipun luokse. Siellä äippä nukkui lämpöpatjalla vierellään pieni kuopus-hippunen. Toinen pentu oli enkelipentu, sitä ei oltu saatu elvytettyä. Se olisi ollut pentueen suurin, valkoinen tyttö. Kuopus-hippunen oli ollut omassa turvallisessa pussukassaan eikä sillä ollut mitään hätää. Kaikki pennut niin hippuset kuin enkelipennutkin olivat "ehjiä" ei kitalakihalkioita, ei häntämutkaa. Mitä oli tapahtunut kahdelle, ei voi käsittää miksi niiden matka päättyi ennen kuin oli edes alkanut..

Nyt olen onnellinen näistä. Tietysti Homerista ja Lisasta mutta ennenkaikkea  Hipusta, se voi hyvin ja on hyvä emo. Sekä Hippusista niiden paino on lähtenyt nousuun ja ne vaikuttavat hyvin tyytyväisiltä elämäänsä :)
Kiitos Johanna Parkkisenniemi, Keski uudenmaan eläinlääkäriasema

poika-hippunen


Kommentit