puurot ja vellit
Raakaruoka on vaihtunut puuroon.
Ja täytyypä sanoa, että tyttöjen vatsantoiminta on nyt ihan erilaista. Raa´alla varsinkin hipsu kyykki useamman kerran päivässä ja vatsa oli usein löysällä. Johtui varmasti siitäkin, että olen hieman arka nuitten luitten kanssa. Nyt on syöty puuroa useampi viikko ja kyykkäystä kerran päivässä.
Minä kuulun ryhmään kakkakyttääjät ja joka pökäleen koostumus pitää tarkastaa - nyt voin olla taas tyytyväinen näihin haiseviin tuotoksiin :)
Homer syö seniorinappulaa, kun en ole enää viitsinyt vaihtaa ruokavaliota ja jospa nappuloissa olisi kaikki ne vitamiinit jotka vanha-herra tarvitsee. Lisään kuitenkin kauhallisen hyvältä tuoksuvaa mössöpuuroa ja öljyt.
Jäljellä kaikilla voi olla nappulaa, mutta useimmiten keitettyä lihaa/maksaa.

Kuvan herkullinen puuro on tehty riisi- ja tattarihiutaleista, vihreästä kasvismuhennoksesta ja hepasta.
Teen yleensä kahden litran puuron johon lisään kilon lihaa, sisäelimiä tai kalaa. Aikuisia koiria, kun ovat en niin stressaa onko nyt varmasti kaikki vitamiinit kohdillaan, Nutrolinia lisään aina aamuisin, Osteomax Koota ja ripauksen oluthiivaa. Illalla kookosöljyä ja sinkkiä. Kananmunaa ja raejuustoa parikertaa viikossa. Maitohappobakteeria aina kun muistan.
Hyvin nuo voivat ja tiedän mitä syövät. Mutta en väitä meidän safkan sopivan kaikille ja nuorien kehittyvien koirien kohdalla en lähtisi arpomaan saavatko kaiken tarvitsemansa! Nappuloissa ainakin väitetään olevan kaikki vitamiinit tarkoin harkittu ja mitattu. Minusta ruokinta on korkeampaa matematiikkaa ja vaikka omia vitamiinitarpeita en ole koskaan miettinyt, koirat on tyystin eri asia :)

Entistä enemmän olen ostanut lihan ja kalan normikaupan tiskistä, kun ällöttää välillä nuo koirille jauhetut mössöt, miten niistä saadaankin niin epämääräisen näköisiä .. tuokin jauhettu polle on aika omituista.
Monesti kaupan tarjouksista saa lihat ja kalan jopa edullisemmin kuin koirien pakkasesta.
Juurikin ostin "putinlohta" 4,99 kilo!

Säästä sen verran, että on ollut käsittämättömän upea syyskuu, lämmintä päivittäin lähemmäs +20°


Kommentit