ei aina voi voittaa-ei edes onnistua

Juu ei onnistuttu SBY FH-mestiksissä. Tai Hippus ois onnistunu mut äippä mokas.
Unohdin, että ollaan tiimi-eikä pahemmin voi mokata. Nyt ei peili riitä-pitää kelata muutama päivä ...
Hotelli Scandicin tervehdys Hipulle :)

Avataas vähän lauantain kuulumisia.
Perjantain ja lauantain välisen yön sateet väistyivät aamuksi ja hyvillä mielin kohti Hämeenkyröä. Yövyttiin Hipsun kanssa Tampereella, joten ei tarvinnut lähteä kukonlaulun aikaan liikenteeseen.
Kaikki koirakot paitsi kolme peruttua olivatkin jo saapuneet kyläkoululle ilmoittautumaan ja mukava puheensorina täytti tienoon.  Koirat 9 kpl  tarkastettiin ja liinat mitattiin... eikä minun kymmenmetrisenä ostettu liina ollutkaan kuin 9m, miten noloa ihan kuin olisin yrittänyt huijata :(  mutta lainaliinalla sitten mentiin.

Kakkosen koiria oli viisi ja ne aloittivat kokeen. Pellot oli hienot ja jäljet hyvin tallatut, mutta koira toisensa jälkeen epäonnistui, vain yksi koirista jäljesti loppuun asti, mutta ainoastaan yhdellä esineellä ja paikoitellen puutteellisella jäljestämisellä ei pisteet riittäneet koulutustunnukseen. Niin harmillista! Voimakas ja haasteellisesti pyörivä tuuli eikä ainakaan helpottanut onnistumismahdollisuutta.

Olin saanut arvonnassa toiseksi viimeisen jäljen eli kahdeksan tunnin odottelun jälkeen oli Hipsun vuoro. Siihen asti oli tuntunut ettei edes jännitä, mutta kummasti, kun alkoi oma suoritus löi pää tyhjää ja vatsaa kuristi. Ilmoittautuminen takelteli ja paalulta lähettäminen takkusi. Kumiliina poltti käsiä enkä pystynyt liu´uttamaan sitä tiukkana käsien välistä vaan piti antaa löysiä. Hippu kääntyi kysymysmerkkinä  `mitä nyt`ja jouduin antamaan uuden käskyn. Ok ja sitten mentiin :) Hupsista vaan ojan yli ja hupsista vaan toisen ojan yli niin vauhdikkaasti, että esine unohtui. Kulma meni hienosti, toinen esine löytyi. Toinen kulma olikin kaareva ja oho liinan päässä olija oli kuulemma muuttunut epävarmaksi ..  Kolmas suora läheni ojaa, hippu otti kulman ja lähti oikeaan suuntaan, mutta tyyppi liinan päässä ei ollut hereillä eikä tukenut koiraa, liina löystyi eikä hipun itsevarmuus riittänyt viemään päätökseen, että se tietää tän jutun paremmin :(  Niinpä se kääntyi takaisin, varmisti kulman toiseen suuntaan, mutta päätyi lopulta kolmanteen vaihtoehtoon eli ylittämään ojan. `Hahaa mä tiesin, että sinne se jälki menee` ajattelin ja nyt tuli sitä tukea koiralle. Niinpä iloisesti loikin ojan yli ja samantein ulos kokeesta. Harmillista, sanoi tuomari sillä koira oli osoittanut osaavansa jäljestää ja sillä olisi ollut valmiudet suoriutua loppuun. Ja niinhän se suoriutuikin. Ajettiin harjoituksena jälki hienosti päätökseen kaikkine kommervenkkeineen ja esineineen.

Yhtäkään tulosta ei päivän aikana tullut joten surkeaa oli. Meidän 23p oli päivän toiseksi paras, että hip hip hurraa siitä :/  Mutta oppia ikä kaikki ...  mikäli opin jotain.

Anteeksi Hippu <3Kommentit