tämä on lisa


Fin Mva JK1 Belamie di Noi Vincere 
(Ch Dario de Ajoli IPO1 & MultiCh Kolette di Noi Vincere IPO1)

Olisikohan jo aika kertoa Lisasta maailman hauskimmasta ja hassuimmasta nartusta :)

Lisa tuli meille tavallaan vahingossa, sillä alunperin olimme ostamassa pentueesta toista narttua. Lisa  oli valittu jäämään kennelin omaksi koiraksi eikä ollut myytävänä. Pentu joka meille oli tarkoitettu ei kuitenkaan luovutusikäisenä täyttänyt kasvattajan kriteereitä Suomeen asti lähetettävästä pennusta, joten yhteistuumin päätimme odottaa seuraavaa pentuetta.

Pentuetta odotellessamme olimme muuttaneet suunnitelmaa ja toivoimmekin saavamme uroksen.
Kaunis pentu syntyikin, mutta valitettavasti se lähti sateenkaarisillalle ennen 7 elinviikkoaan.
Lisa se tuolla yksin nököttämässä,,
Näiden pettymysten jälkeen saimme ihanan puhelun, "jos vielä haluatte Lisan se olisi meidän"  :)
Heti samalla viikolla varasin lennon ja hain Lisan Amsterdamin kentältä. Se oli rakkautta ensi - tai siis  toisella tapaamisella olinhan jo aikaisemmin ihaillut sitä pentulaatikon reunalla.
Niin kaunis ja reipas tyttö :)

Lisa oli jo kuitenkin 6kk, ei enää pikku-pentu joten Homerin oli todella vaikea hyväksyä, että sen omaan perheeseen tulee tuollainen riiviö joka valtasi talon eikä kunnioittanut pätkääkään isäntäkoiraa....

Lisa 8kk

Lisan huumorintaju on aivan omaa luokkaansa :)

lisa on hyvin itseriittoinen, vahva narttu jonka yli ei kävellä. Tästä vahvuudesta kertoo myös sen luonnetestitulos +248p  Hippu- raukka on muutaman kerran yrittänyt kyseenalaistaa Lisan Alfa-koira asemaa, mutta alta aikayksikön se on huomannut tulleensa palautetuksi maanpinnalle. Nyt, kun nokkimisjärjestys on jokseenkin hyväksytty on yhteiselo ollut mukavan rauhallista :)

Lisalla on metsäjäljeltä JK1 -tulos ja se on Suomen muotovalio. Tokossa sillä olisi ollut mahdollisuus siirtyä voittajaluokkaan, mutta laiskuuteni vuoksi sen kanssa touhuaminen jäi, kun tytärtään on ollut helpompi ohjata. Nyt kaduttaa ja harmittaa, ei olisi ollut iso homma saada sille muitakin käyttötuloksia.

Lisa on oiva ja väsymätön avustajakoira ja se onkin katsonut  tehtäväkseen tehdä puolestani erinäisiä asioita. Niin kuin esimerkisi tuoda sama sukka kymmenen keraa tai hanska tai kenkä :) Mistä milloinkin keksii saada palkan. Välillä sen taidot jaksaa hämmästyttää, kun se kiikuttaa klemmaria tai kolikkoa syliini. Motivaatiotottista ja jälkeä tehdään omaksi iloksi ja esine-etsintää aina silloin tällöin aamuruoan eteen :)

Lisalla on ollut kolme pientä pentuetta..
25.3.2008 Hippu ja Nuka (i: Posseidon di Noi Vincere)2.11.2009 Jaska ja Kalevi (i: Ido el Tomex)


25.2.2012 Pipsa ja Tarmo (i; Ferrari v. German Dream)Dogs laugh, but they laugh with their tails."
    -Max EastmanKommentit