Ruskalomalla 9-17.9


Viikon ruskaloma Lemmenjoelle vilahti aivan liian nopeasti. Yöpymiset Vuokatissa ja Sodankylässä ja sunnuntaina perillä. Maanantaina saapuivat kaverimme Tiina ja Pekka omalle mökilleen joten mukavaa yhdessäoloa ja retkeilyä olisi luvassa.  Niinpä jos ilma suosisi niin jo tiistaille suunniteltiin kipuaminen tunturiin. Eikä hienompi päivä olisi voinut olla ihailla maisemia ja nautiskella eväitä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Ihan oikeitakin vaeltajia rinkkoineen oli tunturissa  ja taas pohdittiin sitäkin vaihtoehtoa, että jonain päivänä lähdettäisiin oikeasti reppuselässä vaeltamaan ja yöpymään autiotuvissa..mutta saapi nähdä jääkö mukavuusalueen ulkopuolelle tuollainen retki ja oma sänky ja sauna voittaa erähengen :)


Tunturin huipulla ja Hipun energiatankkaus

Kiitos kahvi ja Flyingdog energiajuoman-kyllä jaksaa..Keskiviikkona lähdettiin vaeltamaan takametsiin. Värien rikkaus ei tänä syksynä ollut parhaimmillaan. Puista oli pitkälti lehdet varisseet, mutta maaruska oli paikoitellen kaunis.
Löydettiin aivan uudenlainen maasto muutaman kilometrin päästä. Hienoa kivikkoa, kaatuneita kelottuneita puita sekä hiiltyneitä kantoja. Ilmeisesti joskus vuosia vuosikymmeniä sitten tuolle alueelle oli iskenyt salama jota seurannut metsäpalo oli tuhonnut osan metsää.Torstaina tehtiin parin tunnin patikkaretki pikkuputouksille. Vaikka maasto on helppokulkuista niin yllättävän raskaan retkestä teki jatkuva nousu. Mutta on nuo maisemat niin upeat ettei väsymys kauaa mieltä vaivaa.


Eväspaikalla oli käynyt joku muukin viettämässä aikaa hyvän ruoan parissa ja joku toinen taas oli päätynyt olemaan se ruoka :(Olihan taas hieno loma ja ensi kesää odotellessa...
mutta saisi tuo mökki kyllä olla sellaiset 1000km lähempänä

Kommentit