Leppävirta 20-21.8

Jaska oli ilmoitettu viikonlopun ZTP-testiin.

Lainaus SBY,n sivulta
"ZTP-testi (Zuchttauglichkeitsprüfung), on alempi saksalaisista jalostustarkastuksista. Testissä arvioidaan sekä ulkomuotoa että luonnetta.
Testi on kolmiosainen; ensimmäisessä osassa mitataan koirat (korkeus, pituus ja rinnan syvyys), määritellään koirien silmien väri sekä purenta ja tarkistetaan luoksepäästävyys, koiran liikkeet sekä laukauksiin reagoiminen. Toinen osio käsittää suojeluosuuden, jossa arvioidaan koirien luonne. Suojeluosuus käsittää piilosta hyökkäyksen, jossa hyökkäys kohdistuu koiran ohjaajaan. Koiran on puolustettava ohjaajaansa hyökkäämällä maalimiestä kohden, käyden kiinni suojahihaan, ja osoitettava kykynsä ja rohkeutensa vastustaa ja pysäyttää hyökkäys. Toinen osuus on ns. rohkeuskoe, jossa koira lähetetään kohti juoksevaa ja uhkaavasti käyttäytyvää maalimiestä kohden. Tässä koiran on osoitettava rohkeutensa uskaltaa hyökätä hyökkääjää vastaan, käyden kiinni suojahihaan, sekä kuormitettavuutensa kestämällä hyökkääjän antamat iskut irrottamatta puruotettaan suojahihasta. Kolmas osio käsittää yksityiskohtaisen ulkomuotoarvostelun"


Jaskan testi meni hienosti niin ulkomuodollisesti kuin luonteen puolesta. Näyttelyosuudessa Jaska oli ainoa joka oikeasti osasi ravata kauniisti :D . Lyhyessä tottisosuudessa seuraaminen oli upeaa katseltavaa, ja kontakti pysyi herkeämättä ampumisenkin aikana.. niin hieno mun Jack Sparrow <3

Piilolta maalimiehen ohjaajaan kohdistuva hyökkäys niin ikään hyvä. Tässä liikkeessä apuohjaaja pitelee koiraa ja ohjaaja kävelee normaalilla vauhdilla kohti piiloa jonka takaa maalimies hyökkää uhkaamaan ohjaajaa. Jaska reagoi nopeasti ja pelasti Tiinan. Tosin tuomari oli sitä mieltä ettei noin itsevarma koira ottanut hyökkäystä edes tosissaan vaan hyökkäsi hihaan koska sen odotetaan niin tekevän. Tälle koiralle tämä touhu oli lähinnä leikkiä :)

Rohkeuskoe eli pitkäliike niin ikään kivaa katseltavaa. Tässä ohjaaja pitelee koiraa ja maalimies hyökkää kentän toisesta päästä karjahdellen kohti koiraa. Jaskaa itseään kohti osoitettu uhka ei pelottanut vaan vastahyökkäys hihaan oli nopea ja puruote syvä.

ZTP hyväksytty ja loppukommenttina tuomari vielä kehui koiran rauhallisuutta ja itsevarmuutta. Ohjaaja voisi mennä ihan turvallisin mielin ihan minne vaan mihin aikaan vaan ja koira tulisi häntä puolustamaan tilanteessa kuin tilanteessa :)

Niin äidin poika, tiedän että Lisan kanssa olisin voinut kohdata minkä vaaran tahansa ja se ei olisi epäröinyt minua puolustaa. Tulihan Lisan luonne ilmi jo luonnetestissä +248p joka taitaa olla edelleen kovin tulos nartuilla


 

Myös Hippuset kävivät samaisena viikonloppuna Leppävirralla osallistuen SBY,n Klubsieger -näyttelyyn. Tuomarina toimi samainen Angelika Hartmann joka seuraavana päivänä arvosteli ZTP-testit. 
Molemmat hippuset saivat arvostelussa erinomaisen sekä ollen avoimen luokan kolmansia. Arvostelut oli mukavaa luettavaa, eikä mitään huonoa hienoista sisaruksista löytynyt. 
Vilkkaudestaan ja epäluulostaan muita nelijalkaisia kohtaan tunnettu Röllikin oli malttanut käyttäytyä moitteettomasti, ja Lempillehän esiintyminen ei ole koskaan tuottanut ongelmia :)
Harmittaa niin etten päässyt näkemään näitä ihania hippusia yhdessä....


Lempi
Rölli

Kommentit