Me oltiin niin lomalla, osa 1


 Hupsista ollaan tosiaan oltu totaalisen lomalla, kun sivut huutaa tyhjyyttään :)
No nyt yritän muistella kesäkuuta...Lähdettiin matkaan kohti pohojoista ihka uudella asuntoautolla. Suunnitelmissa oli kolmen viikon matka joka sisältäisi mökkimatkan Inariin, sekä lyhyet reissut Norjan ja Ruotsin Lappiin. Ehkä joku pohjoisen näyttelykin :)


Ajeltiin ilman kiirettä ja yövyttiin kahtena yönä  leirintäalueilla, ensin Varkaudessa ja apua toista en enää muista! Karavaanailu on kyllä hauskaa, ei ikinä ois uskottu, että tähän matkustustapaan hurahdetaan. Vaan on se helppoa, kun on koti ja tavarat mukana. Ei tarvitse raijata kimpsuja ja kampsuja hotelliin. Koirillakin varmasti mukavampaa. Hope so :)

Mökkimatkaa kertyi mutkien kautta sellaiset 1430 km ja perillä odotti aika ankeat alkuloman säät , vettä satoi ja lämmintä oli sellaiset +3 - +7°, mutta ei se oikeastaan haitannut. Jotenkin tuntuu ettei helteet edes kuulu pohjoiseen EIKÄ muuten ollut koko aikana sääskiä :)

Ilmoista huolimatta meillä oli tosi kiva loma, koskaan aiemmin ei olla vaellettu niin paljon, kuin nyt. Samoiltiin kilometritolkulla maastossa ja kiivettiin kahdesti Joenkielinen-tunturiin . Huh se on kyllä tappavaa nousua, mutta jospa ensikesänä olisi sellainen kunto ettei henki heti ekoilla metreillä lopu... siis multa muu väki liikkui aika hilpeesti.


Lunta Joenkielisellä

eikö tää kiipeäminen ikinä lopu...

jes on se lunta, nam

kiva ku yks makaa niin ei pylly palellu :)
metriäkään muuten kiipee..

vihdoin huipulla
jee hienoo, korkeelta näkee kauas

ja kaukaa näkee korkeelle .. kato ei tarvii kiivetä :)
haloo pahvi, sukka putoo...

älä hosu kyllä sä sieltä selviät..
Kaikenlaista eväsretkeä tehtiin, uitiin jäätävässä järvessä, vietettiin hääpäivää, löydettiin korvasieniä ja tehtiin niistä herkullista muhennosta. Löydettiin poron pää sarvineen sekä lisää poronsarvia -  niitä alkaakin olla jo melkoinen kokoelma .
Pitäskö alkaa pätkimään ja myymään. Ovat nimittäin hyvänhintaisia sekä koirien herkkuina, että matkamuistoina :)


Nautittiin Lapin korvia satuttavasta hiljaisuudesta ja tietysti saunotiin. Kertaakaan en tehnyt jälkeä enkä tehnyt esineruutua - mulla oli loma ja koirilla oli loma. Illat oli niin viileitä ettei nuotiolla huvittanut istua kuin vasta viimeisenä aurinkoisena yönä . Oli vaikeaa istuutua nuotiopaikalle, kun nuotio oli niin Homerin juttu. Ensimmäisenä ja viimeisenä se siellä aina köllötteli nauttien lämmöstä... ja nyt ei enää ollut Homeria eikä Homerin vilttiä  :(  

nuotiokoira Lisa 

Kommentit