Hippu FH2 :)
Tää oli niin kova juttu, että pakko hehkuttaa väliin. Lomamatka + sen aikana tapahtuneet upeat asiat seuraavassa blogitekstissä :)

Eli oltiin sunnuntaina 12.7 Hipsun kanssa FH2 -kokeessa. Koe oli HVK;n järjestämä, mutta pellot Inkoossa, tuomarina Paavo Rapila.
Auto oli jo pakattu edellisenä iltana joten aamulla ei muuta kuin kauhusta jäykkänä auton rattiin. Kyllähän minä tiedän, että Hippu osaa, mutta kun tuo peltojälki on niin hiivatin herkkä laji ja siellä voi tapahtua ihan mitä vaan. Eli pitäähän sitä koetta jännittää ihan sairaasti :)

Saatiin arvonnassa ykköspari ja sehän sopi. Mitä nopeammin vaan koitos on ohi sitä parempi.
Siirtymämatka jäljelle oli aikas pitkä, pelto kun sijaitsi metsän takana minne ei autolla päässyt. Ja Hipsuhan ajatteli väsyttää itsensä het alkuun aloittamalla jälkityöt jo siirtymäreitillä joten aika tiukasti sitä sai toppuutella nenänkäytöstä. 

Jälki alkoi aivan tajuttoman pitkällä suoralla seuraten joenreunan pöpelikköä. Hippu otti hyvin paljon häiriötä pöpeliköstä ja olin varma, että jossain vaiheessa se singahtaa tutkimaan mitä sieltä löytyy. Jälkeenpäin kuulin, että jälkeä tallatessa pellonreunassa oli ollut peuroja lepäilemässä, eipä siis ihme, että eriskummalliset hajut kiinnosti ja häiritsi koiran keskittymistä. Mutta niin vaan malttoi hoitaa suoran ja sieltä löytyvät kaksi esinettä. Ensimmäisen kulman ennakoi ja joutui sitä hiemaan tarkistelemaan, huh kulma kuitenkin löytyi ja kohta kaksi peräjälkeen sijoittuvaa esinettä. Esineiden jälkeen harha jota ei noteerannut ja piikki joka meni loistavasti aivan kärkeä myöten :D
Piikin jälkeen toinen harha joka ei sekään tuottanut ongelmaa. Taas kulma, esine, piikki, kulma  - kaikki moitteettomasti. 
Taas pitkä suora, esine,  kulma kaarelle ja kulma kaaresta pois. Loppusuora ja viimeinen esine. 
Voi elämän kevät mikä ihana fiilis. Mun ihana Hippu ja minä - me ollaan oikeasti selvitty jokaisesta kommervenkistä mitä sinne pellolle oli keksitty laittaa :D

Sitä on tuolla liinan päässä niin avuton, yhtään et voi tietää onko koira jäljellä vai harhalla, oliko tuossa oikeasti kulma vai mihin se koira nyt on menossa. No nyt se lähtee tuohon suuntaan - apua tuleeko tuomari perässä vai keskeyttääkö. Justhan se ilmaisi esineen ja taas se menee maahan, voi kauheeta mun jalat tutisee ...onko valeilmaisu, no ei ollut siellähän oli esine :) 

Loppuarvostelussa Hippy sai nuhteita ensimmäisen suoran levottomuudesta ja ekasta kulmasta. Sen jälkeen olikin pelkkää positiivista sanottavaa, tuli erittäin hyvää ja erinomaista kommenttia. Kaikki esineilmaisut erinomaisia .. ja niitähän jos muistatte talvi harjoiteltiin. Eli älkää ystävät hyvät ylenkatsoko sisäharjoittelua!!! Lopuksi vielä tuomari kehui Hipun tapaa jäljestää rennosti ja rauhallisesti, paineistumatta vaikeuksista. Mutta Hippua ei olekaan ikinä pakotettu tai rankaistu epäonnistumisista. Kyllä positiivinen koulutus heijastuu koiran olemuksesta ja ilosta työskennellä, siitä taputan itseäni  :)

Kiitos kultahippu päivän tuloksena FH2 , 86p ja luokkavoitto :)
Kommentit