hippu ja jack temppukoulussaMuutama viikko sitten huomasin valmennustapahtumissa Heini Sepän temppukouluilmoituksen ja sinnehän halusin ehdottomasti. Vielä kun sain aika helposti Tiinan ilmoittamaan Jaskan mukaan niin johan oli mukava odotella viikonloppua. Eikä todellakaan tarvinnut katua.
Heini Seppä on käsittämättömän taitava ja innostava kouluttaja joten taatusti temppuja hiotaan vielä kotonakin.

Hippu pääsisi ensimmäisenä estradille, mutta alkuun Heini näytti kuitenkin omalla borderillaan muutamia temppuja joista sitten voisi halutessaan valita omalle koiralleen harjoituksen.

  
 
                            hmmm minkähän näistä sitten ottaisi :D 
Päädyin korokkeen ympäri kiertämiseen jonka tarkoituksena on parantaa koiran  takapään käyttöä. 
Hipulla ei tosin ole ollut ongelmia hahmottaa että sillä on takapääkin, mutta näytti hauskalta ja suht yksinkertaiselta. Yksinkertaisempaa kuitenkin koiralle kuin itselle :) Pidä käsi noin, käännä sitä näin ja aina se oli nurinkurin ja väärässä kohtaa. No ehkä kotona kaikessa rauhassa hoksaan omanosuuteni merkityksen. Tätä meinataan kyllä harjoitella. 

Toisen kierroksen liikkeenä otin korokkeen päälle peruuttamiseen. Tämän tajusin.. nami suunnilleen leuan alle kohti kaulaa jolloin koira joutuu pyöristämään kaulansa ja tästä sitten ohjataan koiraa perääntymään ja voilá Hipsu oivalsi asian nopeasti. 


Kolmantena liikkeenä opeteltiin pyörittämään rullaa.
Siinäkin oli tärkeää, että käsi oli just oikeassa kohdassa jottei koira päättynyt huilailemaan rullan päälle vaan tekee töitä - etujalat peruuttaa ja takajalat tepsuttaa etiäpäin  

Alli ja Jaska valitsivat samat temput joten rullamestarina Jaska :) Ja lopuksi kiitos  :)


Kommentit