ihkuja ilmaisuja..


Syksyllä päätin, että talvella laitetaan jälkiesineiden ilmaisu kuntoon :)
Erikoisjäljellä haluan että Hippu ilmaisee esineen maahanmenolla ja silloin sääntöjen mukaan esineen paikka on jalkojen välissä, asento suora eikä koira saa koskea esineeseen.
Siispä onkin tehty Hipun kanssa hauskaa treeniä klikkerin avulla ja edistystä on ollut mukava seurata.

Aloitetaanpa treeni alusta :)
1. Jätän Hipun paikalle istumaan, nami nyrkkiin piiloon, kyykistyn nyrkki on maassa ja esine käden edessä. Vapautan Hipun ja kun se on maassa esine etujalkojen välissä click ja paljastan nyrkistä palkan.
Näin teen vähintään viisi kertaa.


2. Esine on "jäljellä" ja minä jäljen vieressä. Vapautan Hipun ja koska se ei tiedä mitä haluan se tulee hienosti eteeni istumaan -  nou nou Hippu :) Haluaisin olla tekemättä mitään, mutta väkisinkin alkaa hihityttää toisen intensiivinen tuijotus ..
"ok, mun on oltava suorempi ja tultava vielä lähemmäs?"

Olen ihan hiljaa ja niinku vihjeeksi tuijotan esinettä... ja taas hihityttää :)
Pakko on lopulta antaa vihje joten esitän kysymyksen: missäs se esine on?
Hipsu löytää esineen, menee maahan, esine on jossain noin jalkojen välissä joten Click ja annan palkan runsaiden kehujen kera esineen eteen. En piittaa siitä jäikö esine mahan alle tmv pääasia että se on jossain sielläpäin. 

Vaihe 3: Olen edelleen "jäljen" vieressä. Hippu tulee jälleen eteen istumaan, mutta nyt jo oma-aloitteisesti  silloin tällöin vilkaisee esinettä. Annan jälleen vihjeen ja jossain vaiheessa esine vihdoin löytää paikkansa eli se on click. 


Vaihe 4. Alkuasetelma on edellen sama. Nyt Hippu menee heti esineelle, mutta jää asentoon josta se varmasti näkee minut. Eli esine jää sen viereen. Mutta koska ei ole tyhmä koira kyseessä.. 


se siirtää hampaillaan esineen jalkojen väliin - kas näin :) 
Yllätys eipä tule palkkaa vaan uusi lähetys.Vaihe 5. Alkuasetelmassa olen jo hieman takaviistossa. Hipsu menee esineelle, mutta asennot on vinoja. Ja taas mietitään, kun ei klikkausta kuulu - eiiii kelpaaa uuuuudestaaaaan....


Vaihe 6. Ja vihdoin tadaa - se on siinä !
Voin lähettää Hipsun sen takaa, se menee suoraan esineelle, asento on suora ja esine juurikin oikeassa paikassa . Eikä mennyt, kuin kolme päivää :)

Näitä me nyt jatketaan, esineitä ja lähetysetäisyyksiä vaihdellen.
No jos totta puhutaan en osaa sanoa onko harjoituksestamme apua oikealla jäljellä, mutta ainakin tämä on hauskaa :)

Kommentit