tammikuu on kallis kuu..

Rauhallista on ollut Keravan perällä.

Lisa on toipunut hyvin kohdunpoistosta, mutta edelleen joudutaan rajoittamaan liikunta remmilenkkeilyyn. Eikä tuolla ulkona nyt kovin pitkiä aikoja olisi riehuttukaan, kun lopulta tuo pakkanen löysi Etelä-Suomeen. Sellaista -10 ja -18 välillä ettei nyt ihan paha kuitenkaan.
No maanantaina päästään jälkitarkastukseen ja poistetaan tikit.

Homer on ok ja ihana itsensä. Se vaan on niin liikkis <3 Tassuja hiukka meinaa paleltaa lenkillä, mutta muuten ei pakkanen menoa haittaa. Se on ainoa meidän koirista joka vilpittömästi rakastaa takkiaan. Lisa inhoaa takin pukemista ja seisoo tönkkönä odottaen taivaan putoamista päähänsä ja mielenosoituksellisesti kävelee häntäkoipien välissä ja jalat jäykkinä ensimmäiset metrit. Hippu taasen  heittää ensitöikseen selälleen piehtaroimaan. Mutta Homer rakastaa takkiaan. Kun nuttu otetaan esiin se puskee itsensä syliin ja työntää omatoimisesti päänsä kaulukseen, se varmaan mieluusti nukkuisikin takki päällään :)

Sitten hipun kuulumisia, no sille tehtiin tänään juurihoito : /  Puolilta päivin lekuriin käymään eläinlääkärin kanssa läpi tulevaa hoitoa. Juurikäytävä on kuulemma todella ahdas ja voisi tuottaa ongelmia päästä riittävän syvälle, jolloin ainoa vaihtoehto tulisi olemaan hampaan poisto.  Oli hyvä tietää, että hoitoa oli tekemässä kokenut eläinlääkäri ja hänellä vimpanpäälle uusimmat laitteet, joten toivoa olisi että hammas kuitenkin säästyisi.
Ja eikun nukutuspiikki pyllyyn - no ei kun reiteen.

Sinne se jäi hipsu ja taas piti luottaa, että kaikki menee hyvin ja kohta nähdään. Kivoja kauhutarinoita, kun olin ehtinyt kuulla - ei varsinaisesti tulevasta hoidosta vaan nukutuksesta ja heräämisestä :(
Mutta hyvissä käsissähän tuo hippu on, vahva ja terve koira …


Neljän tunnin kuluttua ajoin taas asemalle kuullakseni, että vasta hetki sitten koira oli tuotu heräämöön ja menee vielä aikaa, että hippu pääsee kotiin. Pitkä oli ollut toimenpide, mutta onnistunut ja juuri oli saatu kerralla hoidettua kuntoon. Kiitos taitavat Mari ja Juulia :) 
Hampaat oli putsattu ja kiilloitettu. Päällisin puolin hampaat on mielestäni näyttäneet siisteiltä, mutta oli niistä jouduttu hammaskiveä poistamaan. 
Syynä on taatusti ollut sekin ettei hippu ole saanut pentujensa aikana luita kaluttavaksi. Ja kun pennut lähti todettiin tuo kuolio, joten luut oli taas unohdettava. Jos nyt jotain rustoja voisi kohta antaa.. tiedän olevani liian laiska hammasharjaan tarttumaan ja putsaamaan koirieni hampaita
Kurjaltahan tuo hammas näyttää ja surettaa, että tässä näin on käynyt. Mutta on tuo nyt onneksi parempi näin kuin se toinen vaihtoehto ja hammas olisi poistettu.
Kolmen kuukauden päästä tarkastukseen.. ja sittenhän on jo melkein kesä :)


Kommentit