pakkaspäiviä..

Pakkasia on nyt pidellyt harva se päivä ja aamuisin mittari useimmiten näyttää -18 : /.
Päivän mittaan hieman lämpenee, mutta reilusti alle -10 mennään. Koirilla on lämpimät nutut, mutta tassuthan ne on jotka palelee.. Hyvät on muuten malliltaan nuo Obtrack-takit!!
Ihmeesti koirat kyllä sinnittelee lenkillä eikä edes Homerin postien luku ole sen nopeammaksi muuttunut vaikka pakkanen nipistelee varpaita, pitkään ja hartaasti pitää tutkia mitä kavereille kuuluu. En kyllä ymmärrä miten viime talvena tarettiin, elohopeahan laski lähemmäs -30 ja sitä kylmyyttähän kestikesti ja pitkään…. yöks.

Olen innokas lintujen bongailija.. talitintti, varpunen, viherpeippo..muita ei juuri meidän lintulaudalla näy vaikka erityisiä herkkuja yritän niille tarjoilla. Ehkä sitten naapurustossa on vielä parempi ravintola.
No innostuin nyt kuitenkin tekemään itse rasvaeväitä, kun ei näytä kaupan rasvapötköt kelpaavan. Ja nyt ainakin tiedän mistä tuo meidän energiapommi koostuu :)

Kookosrasva ja öljy sulatettiin, lisättiin joukkoon murskattuja pähkinöitä, mantelirouhetta ja kuorittuja auringonkukan siemeniä. Ai niin ja rusinan palasia. Elmukelmulla vuorattuun muottiin, tikku narureikää varten ja ulos jähmettymään. Saas nähdä kelpaako tinteille :)


Kommentit