ketutusta ja doboilua..

Tänään oli se aamu jolloin eniten potuttaa kaikki..

Lisa oli leikkauksesta kipeä ja yö meni edestakaisin vaeltaessa. Illalla annoin hiukka ruokaa ja särkylääkkeen, mutta  sapuskat lensi välittömästi kaarena ja sama juttu kävi veden kanssa. Missään ei ollut hyvä ja uloskin piti päästä muutaman kerran yön aikana. Kun Lisa vihdoin nukahti ja itsekin kai torkahdin havahtuakseni, että hengittääkö tuo koira - eihän se ikinä nuku noin hiljaa. Lisa tuntui niin viileältä, että pakkohan sitä oli alkaa tönimään - joopa joo just tosi fiksua, eihän sillä mitään hätää ollut, mutta sen jälkeen taas oli ja vaellus alkoi:(

Aamuun mennessä tuntui ettei hetkäkään oltu nukuttu ja peiton alle olisi ollut enemmän kuin mukava jäädä. Mutta ei kun lenkille.. ja nyt oli kyllä ensimmäinen kerta aikoihin, kun otti tuo sää päähän.  Otti päähän pimeys ja otti päähän koirat.. Homerilla  kesti päivän postien lukeminen, Hippu kiskoi kuin viimestä päivää ja kun nämä oli lenkitetty niin eiku Lisa ulos… ja sinne hemmetin sateeseen.
Väsytti ja palelsi

Aamun kuluessa Lisan olo alkoi kummasti kohentua, kun saatiin pahoinvointilääkkeet nassuun ja vähän ruokaa massuun… heh kuullostaapa tyhmältä :)Aloitettiin tänään hipsun kanssa uusi kiva laji Doboilu ja nyt ehkä kysyt mikä ihmeen doboilu?
 No tälläinen pallojumppa…
"Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta  ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.
Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Harrastuskoirilla, varsinkin sellaisissa lajeissa, johon kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa dobosta on erityistä hyötyä. Koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.
 Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon  kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävänä on tukea sitä liikkuessa jo ennakoivasti.."
Dobo-harjoittelun edut koiralle ovat
1.    Harjoitukset kehittävät koiran keskittymiskykyä
2.    Harjoitukset kehittävät koiran ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa
3.    Harjoitukset vahvistavat koiran (syvää) lihaksistoa
4.    Harjoitukset auttavat koiraa myös venyttämään itseään ja poistamaan mahdollisia lihasjännityksiä
Tässä vielä video mitä se on, kun taito kasvaa :)
Alkulämmittelyn jälkeen otettiin jo helppoja harjoituksia pallon kanssa. Kurssi on viisi kertaa ja joka kerta tulee uusia liikkeitä mukaan. Helppoa tuo ei ollut, mutta hauskaa kyllä ja mikä ilahdutti eniten oli se ettei Hippu antanut muiden koirien häiritä vaan keskittyi tosissaan tekemiseen. 
Mukava odottaa seuraavaa treeniä  ja viimeistään tuonne hallille jäi se ketutuskin..  :)


Kommentit