Viikko Lapissa vierähtänyt..


Ollaan oltu Lemmenjoella viikko ja sadellut on yhtä päivää lukuunottamatta joka päivä. Lämmintä on ollut 7-10 astetta ja veden pintalämpötila 6 astetta.
Päivän rytmi on aamupala, yhden pintaan koirien kanssa muutaman kilometrin vaellus eli lenkki. Ja kun yleensä on kastuttu ja on hiukka kylmäkin niin mikäs lämmittääkään paremmin, kuin ströhhikaakao. Koirille myös välipala, nuo lellikset kun syövät kolme kertaa päivässä. Välipala on yleensä raakaa lihaa, aamu- ja iltapala nappulaa.
Päivän mittaan myös treenataan hiukka jotain..yleensä jälkeä, kun tuota metsää riittää.
Ehkä tehdään veneellä kierros, mutta mitäs kun sitte on taas kylymä ...
Saunaan, pulahtamaan ja syödään ja sitten loppuilta istutaankin koneella tai tehdään ristikoita. Tunturiakaan ei jaksa loputtomiin tuijottaa. Tosin tahtomattaankin katse sinne vähän väliä kääntyy. Lumimäärä näyttäisi lähes identtiseltä, kun vertaa viikon takaiseen kuvaan. Loppuviikoksi on tosin luvattu lämmintä, joten varmaan Juhannukseksi on tunturi sula.

Eilen lähdettiin kylille, ihan Ivaloon asti. Matkaa on sellaset 100km suuntaansa.  Turistikausi ei ole vielä alkanut joten rauhallista oli. Kauppoja ei tolkun paljon ole.. S market, K supermarket, pari kukkakauppaa, rautakauppa, maalikauppa, Alko, siinä ne taitaa olla... elokuvateatteri Aslak, pari hotellia, terveyskeskus. Pian ne on kierretty.

Muutama tunti ja takaisin Inariin. Inarissa on loistava hotelliravintola Kultahovi, huikean kauniin Juutuakosken rannalla. Ravintola on erikoistunut paikallisiin raaka-aineisiin ja luonnonyrtteihin, aivan loistava ruoka ja maisema.
Joka reissulla on ainakin kerran käytävä tutkimassa mitä herkkuja on listalle keksitty.


Tällä kertaa päädyimme Inarin siikaan, kerallaan kukkakaalimousse, männynhavulla maustettu hollandaise, paahdetut porkkanat ja porkkanailma, jep jep se on tuota vaahtoa :D
Superhyvää oli !!

Koirien kanssa kierrettiin vielä kosken vartta. Koskessa on tosi kova virtaus, ei tekisi mieli sinne tipahtaa. Monesti siellä seisoo mahaansa asti perhostelijoita, mutta nyt ei ketään näkynyt Ehkä on vielä liian kylmää eikä kala käy pyydykseen. 1.6 kait alkoi kalastuslupa, mutten ole ihan varma

 

Maanantai oli tietysti huono valinta lähteä kaupoille, olihan se viikon ainoa aurinkoinen päivä ja +15, mutta minkäs teet, vaikka tästä lähdettiin niin kaappi ammotti jo viikon jälkeen tyhjyyttään :/


No päivän kuitenkin kruunasi sauna, pulikointi ja vihdoin myös iltanuotiokeli :)
Homer oli ilmiömäinen nuotiokoira, se saattoi nukkua todella pitkään selin ja hyvin lähellä nuotiota lämmitellen luitaan. Lisa ja Hippukin viihtyivät ja osasivat nuotiosäännöt. Jaska on ne jo oppinut ja ottaa tässäkin tilanteessa mieluusti nokoset :) Hilla on vielä sarjassa toivoton tapaus, hetkeäkään se ei malta olla paikoillaan. Joko se varastaa nuotiopuita, härkkii Jaskaa, härkki meitä tai kaivelee nuotiomutterin alle pakoteitä. Hermohan siinä menee itse kullakin. Ja eiköhän siinä neidin puuhastellessa tullut marinoitua penkkikin äipän rieslingillä ..
Mutta saatiinhaan maailma taas paremmaksi kaikesta häslingistä huolimatta mallilleen :)

 Kello lähenee puoltayötä, sataa, vastarannalla on kaksi poroa. Meidän tontilla mokomat käyvät vaan papanoimassa. Tosin pari vuotta sitten syksyllä rykimäaikaan, kun Esko oli täällä yksikseen ja olisi halunnut kerätä talven marjat niin muutama hirvas majoittui tontille. Siinä sai Lapin äijän näköinen miettiä kahdesti lähtiskö metsään vai pysyäkkö mökissä - päätti pysyä mökissä :D


Juu on nää kyl hurrrjan pelottavia ... 😏

Kommentit