Lappiin hurahtaneet


Hupsista, onpa aikaa vierähtänyt 😕
mutta totuuden nimissä en edes ole halunnut avata blogia. Vaikka on tapahtunut paljon hyviä asioita niin on kurjiakin. Täällä on liian paljon juttuja Hipusta ja on tuntunut surulliselta edes yrittää keksiä mistä kirjoittaa. Joistain asioista ei vaan pääse yli, mun Hippu on yksi niistä.
On lähtenyt rakkaita ihmisiä ja on ollut surua Röllistä ja Pipsasta. Ei voi ymmärtää, että aivan liian nuoret koirat lähtevät ja tiedän mikä on se surun ja ikävän määrä mikä omille ihmisille jää  😥

Tultiin viikko sitten Lemmenjoelle ja jotenkin täällä hiljaisuudessa on tunteet ja suru nousseet pintaan.
Aloitan siis turvallisesti ja harjoittelen kirjoittelemalla vaikka Torpukaisesta, meidän mökin tarinasta.

2001 Esko edusti Suomen Liikennelentäjäliittoa jatkosodan lentäjäsankari Olli Kepsun hautajaisissa. Vieressään istui toinen jatkosodan lentäjä Jouni, joka päivän mittaan tuumasi Eskon olevan Lapin äijän näköinen, joten jospa ostaisit häneltä mökin Lemmenjoelta. Asia jäi hautumaan ja unohtuikin, kunnes Esko oli muissa asioissa Lemmenjoella. Lapin lumo iski kunnon moukarilla, joten yhteys Jouniin - olisiko mökki vielä kaupan ja olihan se, kun tälle Lapin äijällehän tämä oli tarkoitettu.

2003 tänne tultiin Homerin kanssa.
70-luvun mökki, ankea kuin mikä. Tölli myrkyn vihreä, iso tupa jota kiersi ritsat, pieni köökki ja tyypillisesti sauna mökin päässä. Mutta maisemat ja joki, ei niiden lumoa voinut sanoin kuvata.



Onneksi edellinen omistaja oli vedättänyt sähköt, joten ensimmäisiä ostoksia olikin jääkaappi tuvan nurkkaan kököttämään :)
Heti ekana kesänä mökki sai uuden tummanharmaan maalipinnan, ja aurinkoisesta yöstä haltioituneena ei osattu nukkua, vaan maalattiin aamuneljään. Sen jälkeen lähdettiin vielä yökalaan.. Syksyllä katto sai uuden pinnan. Ja mökki alkoi tuntua omalta. 



Talvella paikalliset remonttireiskat uusi sisätilat ja teetettiin erillinen saunamökki.
Nyt on kunnon Ikea-keittiö ja makuuhuone entisen saunan tilalla. Kyllä täällä nyt kelpaa :)

Homer oli tuolloin vasta kolmen ja Torpukaisen ensimmäinen ja itseoikeutettu porokoira 💗
Homerin kanssa tutustuttiin mitä on oikea Lappi. Ja vaikkei mitään vaeltajia ollakaan niin kyllä tuo luonto alkoi tulla tutuksi ihan normi ulkoilunkin merkeissä



2006 Homerin illuusion rikkoi Lisa...

 


ja 2008 mukaan änkesi vielä Hippukin








Homer luopui nimellisesti porokoiran tittelistä 2014, Lisa 2015 ja Hippu 2017 
Unohtumattomia, upeita vuosia 😥

Vuodesta 2017 Torpukaisen porokoirakokelaaksi tuli ensin Jaska ja 2018 Hilla 💖
Jaska on tittelin lunastanut, Hilla vielä harjoitelee.




Koko päivän on myrskynnyt ja satanut. Nyt on kohta puoliyö ja aurinko paistaa, miten voisi mennä nukkumaan? Aamulla oli joutsenet rannassa, nyt sotka pariskunta  tuolla kalastelee. Västäräkkikin on jo Lapin toukokuuhun ehtinyt. Koko kesä on edessä....  

Kommentit