ja loma jatkui

Norjan reissulta palattiin Lemmenjoelle viikoksi.....nooo joka lopulta venyikin kolmeksi viikoksi...


Paljon kivoja juttuja ehdittiin tehdä kuten esim varaston siivous :D Kaikki rompe mitä mökille tuodaan tai pois viedään niin kuljetetaan kesäisin veneellä. Joten tuon siivouksen tuloksena kuljeteltiin kolme veneellistä edellisen omistajan säilyttämiä "tarpeellisia" juttuja peräkärryyn josta ne jonain päivänä päätyisi kaatikselle. 

Kahdesti kiivettiin Joenkielinen tunturiin, joka on aina haaste jo pelkästään ajatuksenakin toteuttaa. Tunnin sinne kapuaa ja hiukka nopeammin pääsee alas.. kuitenkin joka askeleen joutuu varomaan ettei alastulo kivisellä ja juurakkoisella polulla tapahdu vielä nopeammin ja luitten kustannuksella.Hipun jaksamista vahvistava Flying Dog  mineraalijuoma :)

Yhdelle päivälle suunniteltiin retki Pielpajärven erämaakirkkoon . Ei paha-aateltiin kun matkaa ei ole kuin 4,5 km... vaan 4,5km kivi/juurakkopolkua sai matkan tuntumaan tuplasti pidemmältä + että vielä takaisinkin piti kävellä. Poikki oltiin, mutta olihan se hieno "once to see"  -nähtävyys.


ei sovi tämä polku liikuntarajoitteisille ..
matkalle mahtui lampia ja erämaajärvi

vaaralliia laskuja :)

järkäleitä..
pitkospuita..

poroerotteluaitoja..


mutta löytyihän kirkko lopulta..
 "Pielpajärvi on Inarin vanha keskuspaikka. Erämaisen järven rannalla sijaitsi aikoinaan Inarin talvikylä, jonne ihmiset kokoontuivat talveksi asumaan. Talvikylän yhteyteen rakennettu erämaakirkko vuodelta 1760 on Pohjois-Lapin vanhimpia rakennuksia. Punertava kirkko seisoo kivikossa kauniin koivikon reunustamana. Kirkkokentällä kasvaa luonnontilainen niitty. Kirkko on kesäisin suosittu vihkikirkko"
Makkaran paisto ym eväät oli päätetty säästää paluumatkalle, mutta kuinkas ollakaan..
grillikodan katto oli romahtanut ja niinpä makkaran paisto piti unohtaa, mutta hyvältä maistui voileipä, pulla ja kahvit kuksasta ja Hipulle tietty energiajuomaa :)

Kommentit