GiveMeFive - jälkeä, agia ja näyttelyä :)
Heinä-ja elolokuussa on otettu takaisin jälkiharjoitukset jotka jäi kesällä tekemättä. Toisaalta pitkä tauko teki hipulle hyvää ja loman jälkeen ensimmäisen harjoituksen taso oli sitä luokkaa, että kokeeseen oltaisiin oltu valmiita :)
Jälkiä on ajettu tyyliin 3-4 viikossa ja vaikeus/helppous asteita vaihdellen. Jälkiä on ollut niin muutaman sadan metrin pituisia että 2000 askeleen pituisia ja ikähaitaria vaihdelle  1,5 - 3 tuntiin.
Välillä on paahtanut välillä satanut. Omia ja vieraita jälkiä, tehdyillä harhoilla ja eläinten harhoilla.

Pohjat olleet jokseenkin haastavia, lyhyttä heinää ja tyhjiä alueita. Mukavaa on kuitenkin huomata, että mitä vaikeampaa sitä paremmin hippu toimii ja keskittyy. Se on se hurja ja pelottava taostelukoira tässä lajissa :)

heinä-elokuun kaavioita :)
Jossain vaiheessa huomattiin, että hippu oli alkanut nostella aina välillä jälkeä ajaessaan päätään ja kallistaa sitä vasempaan. Mietin onko tuo tapa, huilaako hetken vai onko kyseessä nenän puhdistus. Joka tapauksessa tapa jota ei ollut aiemmin mielestäni esiintynyt...
Ystäväni Reija alkoi miettiä vaihtoehtoa, että jossaain saattaa olla jumi ja siihen tarvitaan apua. 

Saimme peräkkäiset ajat hipulle ja hänen koiralleen Kraniosakraalihoitoon. Hoidon aikana löytyi lantion vääräasento, tiukkuutta ristiluun alueella, niskassa ja kallonpohjassa. Niitä hoidettiin ja saatiin tilannetta helpotettua. Nyt seurailen miten toiminta jäljellä toivottavasti muuttuu ja onhan se muuttunut mm tänään ei nostanut päätään kuin harhan noteratessaan. Toivottavasti vielä helpottaa lisää ennen seuraavaa käyntiä. Alla selvitys hoitomuodosta guugletettuna... 

"Kraniosakraaliterapia on hyvin hellä ja samalla syvälle menevä manuaalinen hoitomuoto, jossa käytetää hyväksi kehon omaa pulssia (kranio-sakraalirytmiä) joka tukee kehoa parantamaan itse itseään.
Hoitotekniikkana käytetään pehmeää kosketusta, jolla vapautetaan kehon jännityksiä ja epätasapainoisuuksia ja sitä voidaan käyttää pelkästään tai muiden hoitomuotojen ohella.

Kranio-sakraalihoidolla voidaan vaikuttaa mm.
- Hermojärjestelmään ja aivonestekiertoon
- Imunestekiertoon ja immuunijärjestelmään
- Verenkiertoon
- Lihaksiin ja faskioihin (sidekudoskalvoihin)
- Tasapainoiseen liikkumiseen
- Ruoansulatukseen ja umpieritysjärjestelmään
- Akuutteihin ja kroonisiin häiriötiloihin
   sekä käytösongelmiin (esim. ADHD)
- Migreeniin, päänsärkyihin, tinnitukseen
- Vauvojen ongelmiin, mm koliikkiin

Menetelmän lähtökohtana on kehon ongelmakohtien löytäminen kranio-sakraali-rytmiä seuraten. Mikäli kehossa on traumoja tai tukkeumia tuntuvat ne kraniorytmissä jännityksenä tai "epämääräisenä" nykimisenä. Jännitykset pyritään vapauttamaan hyvin kevyellä manipulaatiotekniikalla.
Kraniosakraalitekniikassa toimitaan kehon kalvojärjestelmän tasolla.
 
Hoito on kevyttä - usein jopa hyvin huomaamatonta, kun taas toisinaan liikkeet voivat olla hyvinkin laajoja.

Lymfaterapialla vaikutetaan eläimen ja ihmisen nestekiertoon. Se vähennetää turvotusta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, lievittää kipuja ja se tehostetaa kehon immuunipuolustusta sekä edistetää kehon ja mielen rentoutumista."

Agilitymenestystä :
21.7 Alli ja Jaska Supermöllien Agi-kisassa hienosti sijalla 22/48 ja tsempparipalkinto :)
Onnea Alli & Jaska  :)

Näyttelymenestystä :
Lempi-hippunen vietti kaksi päivää Kuopiossa tuloksilla 5.8. EH ja 6.8 ERI Sa ja PN3 :)
Onnea Sanna & Lempi :)
Kommentit