RockyClayHomerLisaHippuRockyClayHomerLisaHippu HippuLisaHomerClayRocky RockyClayHomerLisaHippu
           mitä yhteistä on näillä nimillä? Ja et voi tosissasi väittää ettetkö tietäisi tai edes arvaisi :)


30-vuotta sitten meille tassutteli ensimmäinen bokserini Rocky :)
Löysin nimittäin laatikoita siivotessani Rockyn papereista luovutustodistuksen. Voi hyvänen aika, että siitä on kauan, mutta joitain asioita muistaa niin tasan tarkkaan.

Minulla oli vielä -85 vuonna Shih Tzu nimeltää Itsu. Itsu eli noin 12 vuotiaaksi ja kun se nukkui pois ikävä koiraa - edes jotain koiraa oli sanoinkuvaamaton.
Unelmani on aina ollut bokseri ja vaikka esikoinen oli vasta vajaat kaksivuotias ja kuopuskin tuloillaan niin koira olisi pakko saada.

Tuolloin ei ollut mitään nettiä ja koirat oli kaupan lehdessä tai saattoihan joku pentuvälityskin roduilla olla, mutten ymmärtänyt sellaista alkaa selvittää. Sunnuntaisia Hesareita siis tutkailin ahkerasti ja eräänä sunnuntaina pääkaupunkiseudulla olikin peräti kaksi bokserin pentueilmoitusta. Eikun lankapuhelimen numerolevyä pyörittelemään ja sopimaan tapaamista. Juu ai kauheeta niin on kauan eletty ettei netistä tai kännyköistä ollut tuolloin tietoakaan

Molempien kasvattajien kanssa sovittiin käynnistä, mutta eka pentue ei vaan jostain syystä kolahtanut vaikka varmasti ihania pentuja olivatkin, mutta mutta ne vaan näytti ihan MARSUILTA. Jälkeenpäin olen tajunnut, että ne ehkä oli vaan vielä niin pieniä :D  Suunnattiin siis Vantaalle kennel Eckbranin
5 viikkoisia pentuja katsomaan ja johan natsasi, nuohan näytti ihan oikeilta boksereilta :) Pentuja oli kaksi myymättä ja Rockyhan meille lopulta päätyi. Tosin olin hieman huolissani, kun olin jostain lukenut, että valkoinen väri on värivirhe ja välttämättä olisin ollut ottamassa sen yksivärisen tiikerin.
Mutta pakkohan se oli kasvattajaa uskoa, että valkoiset merkit on ok ja jopa näyttelyissä suotavat....
Muutaman kerran Rockyn kanssa käytiin näyttelyssä ja hyvinhän se pärjäsi, tosin sertteihin asti ei ylletty mutta ainakin urosten avo1 ihan rodun erikoisnäyttelystä on jäänyt mieleen. Yhtä vierasta kuin näyttelyt oli ajatus kauhistuttavan vaikeista PK kokeista joten perustottelevaisuuteen tähdättiin ja se meille silloin riitti.

Mutta niin tuo yksi unelma oli toteutunut ja tänään tuosta päivästä on kulunut 30 vuotta. Nyt on viides bokseri vierellä eikä ikinä ole rotu valintaa tarvinnut katua.

FIN MVA JK1 Clay Eckbran fan Ruygelollum "Clay"

INT&FIN&SE MVA JK2 TK2 BH Mr Homer di Noi Vincere "Homer"

Fin MVA JK1 BH Blame di Noi Vincere "Lisa"
INT&FIN&SE MVA JK2 FH2 ZTP BH GiveMeFive Betty Boop

Kaikista koirista olisi niin paljon kerrottavaa ja varmaan taas jonain päivänä kerronkin :)
Nyt pitää kuitenkin vielä kertoa Hipusta sen verran, että se siirtyi maaliskuussa senioreihin täyttäessään 25.3 tuon 8vuotta  Käsittämätön juttu on taas tämäkin. Ja toinen juttu joka koskee Hippua oli yllätys uusimmassa Palveluskoiralehdessä  ja sen artikkeli aktiivitteettitulokset, Hippu oli nimittäin sijoittanut itsensä Erikoisjäljen 2015 osallistumisista kokeisiin ja siellä tehtyjen tulosten perusteella jaetulle toiselle sijalle.  Aika huikeeta - oikeesti :)

Kommentit