kausi korkattu jeeee :)

seriously??

Yritän olla keväisin maltillinen ennen kuin korkkaan jälkikauden. Pellot on homeisia, lilluja tai vaihtoehtoisesti kuivia ja pölyisiä. Eli ei voi olla kivaa ja terveellistä koiralle.

Tänä keväänä kausi alkoi kuitenkin jo 10.4, kun HVK,n sivulla oli jäsenistölle kutsu jälkiharjoituksiin Sipooseen ja pakkohan sinne oli itsensä kutsua.
Paikalle oli kyllä löytänyt moni muukin innokas joten ihan parasta mahdollista harjoitusta ei peltotilan vuoksi pystynyt suunnittelemaan.
Päätinkin tehdä yksinkertaisen, muutaman esineen ja kulman tepastelun. No tepastelua se olikin, jälki ei ollut kuin tunnin vanha ja ihan tyhmä. Kyllä hippu sen läpi käveli, mutta jäljestämistä se ei kyllä ollut - lähinnä vaan käytiin ulkoilemassa. Mutta kausi tuli kuitenkin korkattua...

Oma into treenaamiseen oli kuitenkin herätetty ja tänä vuonna päätän olla systemaattinen ja oikeasti tietää mitä haluan treenata ja muistaa miten jäljellä on mennyt. Siispä ruutuvihko :)
Nyt on joka kerralle suunnitelma mikä on harjoituksen tarkoitus ja sen mukaan piirrän etukäteen minkälaisen jäljen teen.  Harjoittelenko tänään lähtöjä, tarkkuutta, kulmia, esineilmaisua..
Kutakin harjoitusta teen muutaman peräkkäisinä kertoina, mutta hienoisilla muutoksilla.

Mikä harjoitus kulloinkin onkin ohjelmassa tallon jäljen piirrokseni mukaan ja pyrin tietämään tasan tarkkaan missä ohjelman ns källit on, jotta pystyisin välittömästi reagoimaan mahdollisiin virheisiin.
Harjoituksen jälkeen kirjoitan ylös minkälainen pelto, keli, tuulen suunta, miten vanha jälki ja kellonaika. Miten jälki meni, missä tunnetilassa hippu teki töitä ja pohdin mistä mahdolliset virheet johtuivat, mikä oli mahdollisesti oma osuuteni epäonnistumiseen.
Tuon harjoituksen onnistuminen/epäonnistuminen on tulevan harjoitteen pohjana.

Alla on ohjelmassa lähtöjen harjoitus. Kuvissa menossa vanhin jälki.
Tein kolme eri mittaista ja eri-ikäistä jälkeä. Tuorein tunnin, vanhin vajaat kolme tuntia vanha
1. 100m. Alussa ruokaa 30 askelta,  tyhjiä askeleita. Ruoka-askeleita-tyhjää jne - esine.
2. 150m. 20 tyhjää, muutamalla ruokaa, 10 tyhjää, 10 ruokaa, 40 tyhjää, 5 ruokaa jne -esine.
3. 300m. 100 tyhjää, kasa ruokaa, 10 tyhjää, muutamia askeleita ruokaa, loppu tyhjää -esine.

Kommentit