seminaaripäivä..

Viikko sitten viikonloppuna oli Etelä-Suomen Ruttukuonokerhon järjestämä ja Martti Piipposen koutsaama tottis-/"suojelu"seminaari.
Hipun kanssa ehdittiin onneksi sentään sunnuntain treeneihin. Koirakoita oli mukana kymmenen, joten kaikille jäi riittävästi aikaa käydä läpi yksi tai kaksi  koiran/ohjaajan ongelmakohtaa.
Todella kiva päivä ja jotain uusia ideoita sain tottikseen-tai lähinnä palkitsemiseen.
Tottis ei kuitenkaan ole tällähetkellä meidän ykkösprioriteetti, mutta ei ole tuhlausta pohtia miten jotain liikettä mahdollisesti voisikin lähestyä aivan uudelta kantilta. Minä sain ohjeeksi alkaa harjoitella takapalkkausta.. pitää guuglettaa - tekstiä tuli Martilta niin runsaasti että meikäläisen muistikapasiteetti täyttyi jo puolessa välissä.
Hippu - aina valmiina partiotyttö nautti tekemisestä. Nytkin tottiksesta ihan fiiliksissä :)
Hippu, kun ottaa kontaktia se helposti tulee liian eteen nähdäkseen onks mamman naama mutrussa  :)

Martti demostroi oikeaaikaista palkkausta .

ja varmistaa, että meni perille :)

Mahtavaa oli nähdä miten Jack on edennyt - niin hyvä kontakti ja iloista meininkiä :)
Ei ole ollut ihan helppoa rakentaa tekemisenriemua aikuiseen koiraan joka ei Suomeen palattuaan tajunnut sen enmpää palloista kuin nakeistakaan.  Iso kiitos Juha Korrin ja Tiinan sitkeyden Jaska osaa leikkiä :) Röllillä, joka osallistui lauantain alkeisryhmään ei ollut ongelmia leikkimisessä.
Martti oli kehunut pentua lupaavaksi - oppilaat kehuneet rusakoksi  :D
Iltapäivällä halukkaat saivat osallistua puruihin. Hipun kanssa ei ole treenattu hihaa edelliskesän jälkeen - ensin pentujuttujen ja myöhemmin hammasongelmien vuoksi.
Mukamas kävi mielessä kannattaako kokeilla, mutta tietenkin kannatti, kun on luotettava maalimies käytettävissä. Eka treenissä Martti oli turhankin varovainen ja koira kävi satasta saaliilla ja puru oli sen mukainen.  Huomatessaan, että Hippu jotain jo osaa tehtiin toinen vaativampi harjoitus jossa sai esittää kunnolla hammaskaluston käyttöä
(Lukijoita ei varmaan niin aastaööhön selitykset kiinnosta joten lähinnä itselleni muistiksi.
Vapaana piilolle- hyvä haukku -ei kosketusta maalimieheen-hallinta piilolta jokseenkin ok. Seuraamisesta vapautus piilolta pakenevaan maalimieheen - hyvä ote hihassa).


Kommentit