kevään jälkeen tulee kesä


Eipä olisi helmikuussa uskonut, että maaliskuu tulee muuttamaan elämän totaalisesti. Eikä pelkästään meidän vaan koko maailman. Eipä sitä syytä tarvitsisi edes ääneen sanoa, mutta sanonpa kuitenkin
hiton K O R O N A  :((

Maaliskuun alussa oli Suomen Bokseriyhdistyksen vuosikokous ja hetkellisen taivuttelun jälkeen otin Näyttelyvastaavan pestin vastaan..vaan enpä olisi ollut koko kokouksessa, jos olisi horoskooppi kertonut tulevasta vuodesta. Hiton Koronhan vaikututtaa kaikkiin ja kaikkeen mm vaikkapa myös koiraharrastuksiin. Kesäkuulle suunniteltu erikoisnäyttely jo peruuntui ja nyt on suunnitelmissa järjestää Boksereiden superviikonloppu elokuussa... erikoisnäyttely, klubsieger ja ZTP-testi. Täysin kysymysmerkillä, kun kukaan ei voi ennustaa, mikä on maailman tilanne tuolloin.
Tämä kuitenkin lyhyesti maaliskuusta.

Kevät kuitenkin meni hiukan, kuin unen näkö.. Hassun lumettoman talven jälkeen koitti lämmin kevät. Meni Pääsiäinen, meni Äitienpäivä, valkovuokot, kielot...Hillan kanssa otettiin haasteeksi metrin hyppyeste. Alouitettiin 70sentistä ja kymmenen sentin korotuksilla per viikko mentiin. Lopulta löytyi omasta pääkopasta uskallus nostaa metriin ja hupsista vaan Hilla loikkii sitä ilman vauhtia tuosta noin vaan :)


Jälkitreenit aloitettiin heti, kun pellolle pääsi, jee on niin parasta. Alkuharjoitukset nurmikolla ja sitten siirryttiin rutikuivalle mullalle. 
Hillalla vaikuttaa nenä toimivan hyvin ja tarkkaan se menee askeleen kannasta kärkeen. Jaska tekee hyvänmielen harjoituksia, eli ensin käydään jälki Hillan kanssa. Astellessa Hillan perässä pudottelen taakseni lisää nameja ja ajelen perään Jaskan kanssa saman jäljen :) Jaska on niin onnessaan, kun se saa tehdä hommia. Nenä tutkii tarkasti ja häntä huiskaa, kun suuuper taitavaksi kehun papparaista.
Periaatteessa Jaska tekee niin hyvää työtä, ettei mikään estäisi mennä sen kanssa vaikka kokeeseen. Esineilmaisu joka Hillalle on vaikeaa, on Jaskalla nopea ja mieluisa - hyvin oot Tiina opettanut :)Toukokuussa jouduttiin tekemään vaikea päätös myydä Äidin ja Isän kesäparatiisi Rymättylästä. 80-luvulla Äiti ja Isä alkoivat raivata aiemmin viljapeltona lainehtivaa kenttää puutarhaksi. Tuhansien ja tuhansien tuntien työ tuotti heille ja meille rakkaan paikan. Tuntui, että siellä paistoi aina aurinko.
Ihanat ihanat muistot, kiitos niistä.


Lopulta, kun tila meni kesäkuussa myyntiin se myytiin tunnissa. Ei tarvinnut välittäjän tehdä muuta, kuin vastata ensimmäiseen puheluun. Haikeaa katsoa kuvia ja ymmärtää ettei tuonne enää päästä-mutta niin, onneksi on ne muistot, niitä ei kukaan voi ottaa pois.

Kesäkuun alussa oli tarkoitus lähteä pohjoiseen, mutta Hilla muutti suunnitelmat ja ajoitti juoksunsa just hankalaan ajankohtaan. Jaskan luottohoitajat Päivi ja Pekka olivat jo aloittaneet lomamatkan, joten tiedossa olisi stressiviikot. Loppujen lopuksi nuo viikot ja erityisesti tärppipäivät menivät yllättävän iisisti. Jaska on vaan niin hieno ja helppo luonteeltaan. Joitain kertoja vaati muistuttaa herran uteliaan nenän kaukana pysymisestä ja nukkumista eri huoneissa. Muuten ei ongelmia :)


Juoksujen jälkeen pakattiin mökkiauto ja matka alkoi kahden pysähdyksen taktiikalla kohti pohjoista. Lämmintä oli tiedossa pohjoisessakin, mutta ei sellaisia tuskahelteitä, kuin etelässä. Eka yö Pietarsaaressa ja toinen Rovaniemellä. Nyt ollaan jo Lemmenjoella, tänään keskiviikkona pilvistä+17. 
Kommentit