näyttelyharjoituspäivä :)

mutta tästäkin tapahtumasta on jo viikko kulunut… :)

No joka tapauksessa viikko sitten lauantaina järjestettiin Etelä-Suomen Ruttukuonokerhon näyttelyharjoittelupäivä Porvoossa. Tilaisuudelle oli varattu Muuvi&Draivi halli ja kouluttajana toimi Bosereiden kasvatttajatuomari Seppälän Tuula (kennel Chementeine´s).
Koulutukseen pääsi kymmenen pentua tai ylipäätään vasta näyttelyuraansa aloittelevaa koiraa.
Mukana myös mun hippunen Rölli ja hiukka jo isompi kasvattini Tarmo.

Koirat oli ensin yksikseen totuttelemassa kehään ja tuomarin käsittelyyn. Rölli esiintyi jo vallan mallikkaasti, kiitos Kati on harjoitellut :) Ensimmäinen kerta hallissa ei tuntunut missään, niin rohkeana ja reippaana hippunen tuli kohtaamaan mitä vastaan tulee. Tuomarin läheisyys ja koskettelu ei Rölliä haitannut ja kaunista juoksemista oli suorastaan ilo seurata. Hyvä Rölli <3

Kun kaikki koirat oli tehneet yksilöharjoitukset, tehtiin vielä yhteisharjoitus. Ensin pennut ryhmänä kehään, hieman pönötystä ja sitten juoksua. Tuollainen touhuaminen meinasi Rölliä hieman ärsyttää, paljon hauskemapaa olisi ollut porukassa telmiä, kuin juosta nyt naruissa peräkanaa. Edellä menevää ei saa ottaa kiinni ja mitä tuokin tuolla takana oikein meinaa.  Hirrrweeen tyhmä leikki, RÄYH :)
Ja entäs Tarmo, se vaan on niin lunki :) Siellä se oli kuin kotona konsanaan, kukaan ei Tarmon eloa häirinnyt eikä Tarmo häirinnyt ketään. Että olen ylpeä tuosta koirasta.
Harjoittelu oli Tarmolle ja Jaanalle jokseenkin helppo nakki.  Käyttäytyminen on niin hienoa ja juostahan tuo koira osaa lentävällä pitkällä askeleella. Seisominen ei sitten ole ihan niin mallikasta, se vaan on niin tyhmää. Venytä nyt jalkaa sinne ja toista tuonne, tuijota intona jotain nakkia, että  hoh hoijaa sentään -hankkikaa kuulkaa elämä :D

Ryhmäharjoitus ei tuottanut vaikeuksia, siellä se Tarmo koikkelehti pitkillä jaloillaan muiden mukana. Ei tarvinnut ketään tuijottaa eikä kelleen rähistä.. miten nämä Lisan pojat Jaska ja Tarmo onkin niin helppoja ?

Nyt sitten vaan poijjaat lisää harjoittelua erilaisissa tilanteissa ja paikoissa. Ja eikun tositoimiin :)

Kommentit