The Superviikonloppu 20-21.8.2020Niin mahtava fiilis, yhdistyksen isot näyttelyt Alavudella on vihdoin rutistettu läpi. Koko kesän stressi siitä, saadaanko näyttelyt pidettyä, saadaanko tuomarit paikalle, tuleeko osallistujia, on ohi.

Ensin kesäkuulle sovittu Erikoisnäyttely piti siirtää elokuulle. Alkuperäiset Erikoisnäyttelyyn kutsutut tuomarit Ruotsista jouduttiin Ruotsin korona-tilanteen vuoksi  perumaan kolme viikkoa ennen H-hetkeä. Tilalle kutsuttiin plan B-tuomarit eli Tanskasta Margot Egeblad ja Virosta Juta Haranen. Tilanne näytti vihdoin oikein hyvältä. Tanskassa ja Virossa ei ollut pahasti korona tartuntoja, eikä myöskään Saksassa, mistä lentäisi lauantain Klubsieger tuomari Uwe Werner.
Vaan kuinkas kävikään, muuten kuin että tällä samaisella näyttelyiden alusviikolla viranomaisten liikennevalot  lävähti punaiseksi sekä Tanskan että Saksan kohdalla. Näyttelyviikonlopun jälkeisenä maanantaina astuisi hallituksen tarkennettu rajoitus voimaan, ja näistä ynnä monista muista maista tulevat matkustajat joutuisivat kahden viikon karanteeniin.. mutta ei hätää, tiukille toki menee, mutta läheltä piti-tilanteita ei sunkka lasketa.

Sillä aikaa.. Juta Haranen, jess hän oli edelleen tulossa, ja Margot Egeblad, jess hänkin oli edelleen valmis matkustamaan Suomeen -  huolimatta siitä, että kotona Tanskassa häntä odottaisi kahden viikon karanteeni. Erkkari siis OK !!
Kun taas Saksan päässä... Klubsieger tuomarimme Uwe Werner oli ajanut 250 kilometriä Dresdenistä Berliiniin odottamaan aamulentoa Suomeen. Iltapäivällä hän sai kuitenkin toimistoltaan ukaasin olla matkustamatta. Samoin tein hän lähetti minulle viestin.. "Sirpa, I think we have a problem..."
Ja justiinsa niin Uwe, meillä todellakin oli problem ja huge sellainen.

Mutta ei hätää eikä tullut, kuin pieni hiki, sillä tähänkin oli varauduttu. Olihan olemassa plan C, Kari Järvinen. Ongelma oli vaan siinä, ettei Järviseen saanut yhteyttä. Ei puhelimitse, eikä tekstiviestein.
Tarkoitti sitä, että alkoi olla jo hieman isompi hiki... oli torstai ja pohdinta mitä vaihtoehtoja toimikunnalla vielä olisi tarjota, eikä niitä todellakaan ollut montaa.  Mutta oli Tuula Seppälä. Ja niinhän siinä kävi, että yhdistykselle ja jäsenistölle lojaalina hän lupautui tulla arvostelemaan Klubsieger. Lupaus oli olla se viimeinen vaihtoehto, jottei näyttelyä näin lyhyellä varoitusajalla tarvitsisi peruuttaa :) Ihana Tuula ja Klubsieger OK :)

Tämä edellinen tapahtui siis torstaina noin klo 17. Vaan tarina saa jatkoa.. Noh, torstai-iltana soi puhelin. "Kari Järvinen tässä terve, olen ollut reissussa, vasta avasin puhelimen ja luin viestisi.Tulen enemmän, kuin mielelläni arvostelemaan, minulle omaa rakasta rotuani." Öö niinku öö, kun meillä on jo sovittu Tuula, jolla kuitenkin oli siis jo ollut myös muitakin viikonloppusuunnitelmia... ja öö niinku sitten Kari Järvinen, joka oli kuitenkin jo aiemmin kutsuttu varalle, jos ulkomaisten tuomareiden tulossa tulee ongelmia. Voihan öö eli "voinko soittaa teille hetken kuluttua takaisin". Pikainen neuvottelu toimikunnan ja yhdistyksen puheenjohtaja Lauran kanssa. Soitto Tuulalle, jolla ei todellakaan ollut mitään sitä vastaan, että Järvinen paikkaa Werneriä.  Ja soitto Järviselle, että kiitos ja tervetuloa arvostelemaan viikonlopun Klubsieger näyttely.

Tuossa siis lyhyt alustus vastoinkäymisistä, joita ei sitten oikeasti ollutkaan :)
Alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo - vai miten se meni. No joka tapauksessa kaikki tuomarit oli ajoissa paikalla, kukin oikeassa näyttelyssä  ja näyttelyt hoidettiin hienosti läpi.  Koiria oli hyvä määrä, Alavuden urheilukenttä oli aivan loistava paikkana ja Pohjanmaan alaosasto hoiti viikonlopun tapahtumat enemmän kuin loistavasti. Tuomareilta sateli pelkkää kiitosta eikä omiin korviini ole jäsenistöltäkään tullut moitteen sanaa. Siis oikeasti HUH, tämä oli aikamoinen rutistus :)

Jaska ja Hilla oli ilmoitettu molemmille päiville. Itse esitin Jaskan ja Hillalla oli hadlerinä Maarja Kalma. Jaska oli niin tohkeissaan, suorastaan täpinöissään ja esiintyi niin niin hienosti.

Erikoisnäyttely, Margot Egebladin arvostelu Jaskasta " Erinomainen pää, tummat silmät, täyteläinen kuono-osa. Hyvä purenta ja hampaat.. (kyllä niitä kannattaa hinkata :) Vahva, ja ikäisekseen hyvässä lihaskunnossa, kaikinpuolin hyvin, hyvin hyvässä kunnossa. Liikkuu erittäin hyvin. Rakastan nähdä kehässäni tälläisen veteraanin ja tälläisessä kunnossa.  Jaska 💙
Juta Haranen osaltaan valitsi Jaskan Erikoisnäyttelyn ROP veteraaniksi, eikä siinä kaikki. Se myös päihitti myös monet nuoremmat, ja nousi koko näyttelyn paras uros kilpailussa neljänneksi.
Erikoisnäyttelyssä Juta Harasen arvostelu Hillasta.
Ilmeikäs, feminiinen pää. Korrekti stoppi, tummat silmät ja korreksti purenta. Kuono voisi olla täyteläisempi. Elegantti kaula. Hyvä eturinta ja rinnan syvyys. Sopiva luusto, tyypilliset liikkeet. Hyvä temperamentti.
Hilla sai erinomaisen ja oli omassa luokassaan neljäs.


Klubsieger ja Kari Järvinen Jaskasta 
Lähes yksitoista vuotias uros, erinomaisessa kunnossa. Komea pää, hyvä ilme. Erinomainen kaula, erinomaisesti kulmautuneet raajat. Hyvä runko ja raajojen luusto. liikkuu ikäisekseen loistavasti. Jaska oli VSP veteraani ja jälleen klubsiegerissäkin näyttelyn paras uros luokan neljäs :)

ja Hillasta: 
Narttu jolla hyvin rakentunut kallo, kuono saisi olla täyteläisempi. Hyvä kaula ja selkälinja. Oikeat mittasuhteet. Raajojen luusto voisi olla vahvempi. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hyvin.


Se ole sellainen viikonloppu ja saldona kiitettävä määrä ruusukkeita ja pokaaleja :)

Kommentit