Lapissa ...


Tulikohan mainittua, että Hipulla on valeraskaus pahimmillaan ja oma kanakaveri piti saada matkaan, no cartophen-kuuri on päällä joten eiköhän se elämä pikkuhiljaa helpota.

Matka jatkui siis Leville ja hämmästys on aina melkoinen miten se kylä vuosi vuodelta kasvaa.
Levillä yövyttiin ja matka jatkui pikapikaa sääskiä karkuun kohti pohjoisempaa Lappia Lemmenjoelle....

 Hieman oli ruuhkaa Kittilä-Pokka raitilla
Venematkalle on syytä pukeuta asiallisesti..

Mökille on aina ihana tulla. Matkaa kun on 1380km, niin  ei ihan viikonloppumatkalle tule lähdettyä.
joten muutama viikko täällä sitten ollaan ja tavaraa sen mukaisesti :D
Hipulla tietysti omat kassit ja iso laatikollinen monenmoista raakaruokaa. Saahan täältä tietysti lihaa, mutta valitettavasti se Lappil-isä näkyy myös lihassa..., On tässä tullut mietittyä miten helppoa se nappula on, mutta toistaiseksi raa´ assa edelleen pysytään.


Yötön yö...

Lemmenjoella aurinko paistoi ja lämmintä oli noin 18 astetta :)
Kiitos "mökkitalkkarin" mökki oli jo lämpimänä, joten eikun saunaan puut ja suit sait paikat kuntoon. Pikainen katselmus ja ilahdus....Hip ja hei oo metsähiirulaiset rellestäneet meidän mökissä tänäkään talvena :)

Hipulle peti.. ja ei hitto miten haikea fiilis - kyllä itku taas tuli.  Iso on patja, kolme taljaa, mutta on vain yksi nukkuja :´(
On tuo  Hippukin erilainen - ollut koko vuoden, selvästi se kaipaa kavereitaan, mun pikkuinen <3
No seuraavalle päivälle on riittävästi ohjelmaa, kun lähdetään maastoon ja katsastetaan mitä tontilta yllätetty seitsemän hirven lauma on saanut aikaan, oisivat ny jättäneet läsksiäisiksi  vaikka sarvia :)Ei ollut hirvensarvia, mutta poronsarven hippu löysi, - kallon, ja -sorkan.. Sarvista sahaillaan palasia ja niitä on koirat saaneet aina kaluilla ja on niistä vielä kavereillekin riittänyt.

Viikon verran vietettiin aikaa Lemmenjoella. Pittääpä mainita, että kahdentoista mökkeilyvuoden jälkeen päätettiin ostaa kalaverkko ja alkaa kalastamaan muullakin kuin katiskalla..(mein katiskan rimpula olikin ilmeisesti ollut varsinainen vitsi paikallisten mielestä.)
Proo kalastuksen ensimäinen ongelman tuotti se ettei emäntä osaa ajaa venettä, mutta tietää  hamasta menneisyydestään mikä on kalaverkko ja ehkä muistikuvaakin saattoi olla mitä sillä tehdään. Toinen ongelma oli isäntä joka osaa ajaa venettä muttei tiedä höytäsenpöläytestä mikä on verkko ja mitä sillä tehdään :D  Noo ei siitä showsta enempää, mutta että edelleen nukutaan samassa tuvassa ja aamulla  katiskassa oli siika ja iso ahvena.
Kaiken kaikkiaan kevät oli Lemmenjoella hyvässä vauhdissa, linnut teki pesää, hilla kukki ja korvasienetkin alkoivat olla tuloillaan. Yksi kunnon sieni jo löydettiinkin ja ai vitsi miten hyvä ateria saatiin omasta kalasta (harjus :) tuosta sienestä ja uusista perunoista

metsän tähdet.. x 4
Viikko ja muutamia kilometrejä tuli vaellettua sääskistä huolimatta.. ei niitä nyt häiriöksi asti ollut, mutta ei ne kivojakaan ole. Parhaaksi suojaksi niin itselle kuin koirallekin on edelleen Sekter. Toivottavasti sitä vaan jostain saa! Se haisee niin järkyttävälle, että suojaa niin karhuilta kuin muiltakin ötököiltä.


Ai jaa ja mitäs sitten ....

Kommentit