adios epuliksetHippukin joutui sitten lopulta ien remonttiin. Aikani olen tätä epuliskasvua seurannut, kun välttämättä niitä ei enää niin kernaasti lähdetä poistamaan sillä yleensä ne kuitenkin kasvavat takaisin.
Epulis on onneksi yleensä hyvänlaatuinen ienkasvain ja niin oli hipunkin kohdalla. Kasvun syytä ei tiedetä, mutta jostain syystä bokseri on tälle ongelmalle erityisen altis. Mun koirista ainakin jokainen on tuon vaivan läpikäynyt :( Ennen vanhaan epulikset leikattiin, mutta nykyisin kasvaimet poltetaan ja toipuminen on nopea. Yhdistyksen sivulta lainasin seuraavan tekstin ...

"Suun pehmytkudoksissa esiintyvistä kasvaimista yleisimmät ovat, yleistynyt ikenen hyperplasia ja epulis. Vanhenevilla boksereilla hyvin yleistä. Ikenet kasvavat peittäen hampaat lopulta lähes täysin ja purupinta jää vähäiseksi. Epulikset voidaan poistaa ja ne tuleekin poistaa jotta vanhalle koiralle ei tule hammasongelmia. Periytyvää mutta, mekanismi on tuntematon" . 


Hipulla alkoi toinen kulmuri jo pikkuhiljaa hävitä  ja yläpuolen pikkuhampaista ei näkynyt enää juuri muuta kuin kärjet. Ei enää tehnyt mieli antaa järsittävää, kun pakkohan noiden on kipeitä olla vaikkei verta ikenistä tullutkaan. Ulkoleikeissä huomasi, että frisbee roikkui poikkeuksetta paremman puolen hampaissa. Kuten kuvasta näkyy toinen puoli hampaista on siisti ja ienkasvu on keskittynyt selkeästi oikealle puolen suuta.

Vakitohtori Johannalle siis aika ja purukalusto kuntoon. Liian lyhyt aika on Homerin ja Lisan lähdöstä ja itku meinasi tulla, kun hippu hiipui unten maille. Huojentavaa, kun aina se rinta kuitenkin kohosi ja kait se oli pakko uskaltaa jättää koira koisaamaan ja lähteä kotiin siivoomaan.

Kolmen tunnin kuluttua ei enää riittänyt siivoamista ja hermo alkoi mennä, kun ell soittoa ei alkanut  kuulua. Auton nokka kohti keskustaa ja varmistamaan, että kaikki on kunnossa.
No olihan siellä jo häntä hereillä ja kohta jo jalatkin alkoi löytyä ja hipsu oli innokkaasti lähtemässä kotiin.

Muutaman satasen toimenpide kevensi kukkaroa, mutta nyt on taas hampaat  hienossa kunnossa ja toivotaan, että pysyisivätkin hyvän aikaa. Kipeältä hippu ei ole vaikuttanut koko toipumisaikana, mutta ruoka on varmuudeksi mössöä ja Rimadylia kahdesti päivässä.

Kuvassa on näkyvissä vielä poltosta jäänyt arpikudos, joka on nyttemmin hävinnyt.

Kommentit