Ou jee YKKÖSTULOS :)


21.11 Elimäki, tuomarina Mikael Laine FH2 ja 91 pistettä
Jai ho tulihan se ykköstulos vielä tälle vuodelle - ihan mieletön fiilis :D

Saatiin paikka Elimäelle 21.11 kokeeseen ja sepä taisi olla jopa vuoden viimeisin tai ainakin viimeisempiä FH kokeita... Viikon ajan olin Facen kautta seuraillut järjestäjän kelitiedoituksia jotka ei todellakaan hääppösiä luvanneet. Koko viikon oli tietysti satanut ja pellot lillui vedestä.
Lauantai aamun aikainen tieto oli että lunta ja räntää taivaan täydeltä ja tuomarilta odotetaan vahvistusta pidetäänkö koetta olleskaan :( Viimein tuli tieto, että koe järjestetään ja eikun hippu autoon ja menoksi.

Aikas ankealta maisema näytti ja mietitytti jo valmiiksi ettei tästä taatusti mitään tule eikä hippu tule ainaskaan maahan menemään esineillä ja muunlaista ilmaisuahan sille ei ole opetettu :( Ihan persuksesta on ja kaikki muut kilpailijat oli tietysti varustettu pitkällä nenällä ja kunnon turkiksilla, hippu raukka ainoa tälläinen onneton lyttynenä paljasmahayksilö.


Saatiin arvonnassa ykkönen ja heti ykkösluokan koirien jälkeen päästäisiin näyttämään mitä toivottavasti osataan. Sain vinkin, että kannattaisi ennen suoritusta ottaa muutama maahanmeno, jotta koiran vatsa olisi valmiiksi jo märkänä eikä ehkei ilmaisut olisi enää sen jälkeen niin vastenmielistä .
Menihän hippu pallon perässä ihan iloisesti maahan joten luottavaisena lähdettiin tuomarille ilmoittautumaan.

Hippu lähti hyvin paalulta, mutta hieman huolettomasti rallatellen kuten sillä on aina tapana ensimmäinen suora esineelle asti jäljestää. Lompsis lompsis loska lillui saappaiden alla ja hipun häntä heilui siellä kymmenen metrin päässä - hyvällä fiiliksellä siis mennään. Ensimmäinen esine ja hippu jähmettyi niille sijoilleen. Välittömästi hyväksyin jähmettymisen ilmaisuksi ja kävin nostamassa esineen jonka hippu ystävällisesti kaiveli lumen alta esiin. Voitonriemuisesti käsi kohti taivaita ja esineen julistus tuomarille.  Taas matkaan ja jännää miten koirani työskentely muuttuu joka kerta paljon tarkemmaksi ja rauhallisemmaksi, kun ensimmäinen esine on löytynyt. Ihan kuin se vasta siinä vaiheessa tajuaisi, että pellolla ollaan tosissaan töissä. Toinen esine löytyi myös ekalta suoralta ja jälleen mun ihana hippu ilmaisi sen pysähtymällä seisomaan. Miten se onkaan fiksu. Kehuin sitä vuolaasti ja painotin hienosti- tarkasti, että se tajuaisi taas seuraavankin esineen ilmaista.

Kulma-suora- esine ja kaikki niin taitavasti. Piikki -kaari esineineen - taas piikki eikä mitään hätää. Helppoa on ku heinänteko, kunnes alkoi jännittää pakosta kohta eteen tulevat harhat. Hippu vilkaisi molempiin suuntiin eikä puhettakaan, että harha olisi kiinnostanut, toista harhaa se ei edes noteerannut. Huh hei ja helpotuksen huokaisu mehän suoriudutaan tästä ja vielä kiitettävästi. Niin hyvällä mielellä tepsuteltiin loppuun kaikki esineet tarkasti taskussa ja tuloksena se pitkään toivottu ja tavoiteltu ykköstulos 91pisteellä : )
Hippu sai hieman noottia, kun kaiveli niitä esineitä mutta ei haittaa, ensimmäinen suora esineelle pitäisi olla myös tarkempaa työskentelyä, mutta siinä ne moitteet sitten olikin ja hyvin on koira kuulemma koulutettu.

Se oli sitten siinä ja tämä kausi on antanut enemmän kuin ikinä haaveilin.  Alunperin tavoite oli saada koulari FH2 ja nyt niitä on saatu neljästi hienoin pistein ja kaiken kruunasi vielä tämä ykköstulos joka oli enemmän kuin toiveiden täyttymys. Kiitos mun niin niin taitava Hippu <3

Ensi kaudelle on paljon haaveita, mutta vielä pitäisi tänä vuonnakin päästä muutaman kerran edes nurmelle tekemään kivoja harjoituksia ja talvihan me hiotaan taas sisällä ilmaisuja :)


Kommentit