nuppijumppaa :)


En ole näinä vuosina, kun olen treenaillut oikeasti perehtynyt koiran hyppytekniikkaan joten kun huomasin valmennustapahtumissa hyppytekniikkakurssista ilmoituksen reagoin heti ja ilmoitin jo varmaan joulukkuussa hipsun ja itseni Vappu Alatalon tekniikkakurssille :)
Metrisen esteen hyppääminen on minusta aivan järkyttävää ja pelkään lähettää koiran hyppyyn niin että jalat suurin piirtein tärisee  ja olen varma koiran loukkaavan itsensä. Omien korvien välissähän tuo ongelma lähinnä on, mutta onhan se parempi saada ihan virallinen diagnoosi asiasta.

Oletin, että hipun ongelmana on ettei se osaa hahmottaa hyppypaikkaa, sillä se tahtoo tulla aivan liian lähelle estettä ponnistamaan.  Hyppy lähtee silloin kovin pystyyn ja vaikka este onkin ylittynyt on tuo tapa minua huolettanut. Vapun mukaan ongelma on kuitenkin enemmänkin hipun rakenteessa. Lanneosa on hiukka pitkä jolloin se ei käytä riittävästi voimaa ponnistukseen eikä lanne  pysy kaukaa ponnistaessa ryhdissä. Hippu näyttää luottavan omaan voimaansa enemmän pysty- kuin pituushypyssä.

Kaikenlaisia mielenkiintoisia harjoitteita tuli päivän aikana nähtyä ja kukin sai vielä eväät ja ohjeet miten jatkaa harjoitteita kotona, ei puutu kuin tuollaiset kätevät agilityesteet :/

Linkin takaa voi lukea lisää hyppytekniikkakoulutuksesta
http://koiraseminaarit.blogspot.fi/2011/05/vappu-alatalo-hyppytekniikka.html


Sunnuntaina jäljellä.. räntää ja rakeita satoi vuorotellen taivaan täydeltä jäljen päälle :(
Mutta hienosti hipsu selvitti kulmat ja merkkasi esineet vaikkakin joskin vastentahtoisesti maahan menolla. Peltojälki on kyllä niin meidän juttu, pellolle kun harvemmin onnistuu eksymään :)
Illansuussa vielä uusi räntä-raekuuro ja ukkosen jyrinää ihan talon päällä ... onneksi on vielä toppavaatteet naulakossa.

Siellä se paalu nököttää.. ja tunnin päästä hohti maa valkoisena

Kommentit